پاشینیان: به دنبال تعمیق روابط با ایران هستیم

پاشینیان: به‌دنبال تعمیق روابط با ایران هستیم

نخست وزیر ارمنستان با اشاره به روابط «بسیار خوب» کشورش با ایران و گرجستان گفت: به دنبال تعمیق روابط ایروان با تهران و تفلیس است.

به گزارش خبرگزاری تیکسر به نقل از گزارش منتشر شده بر وبگاه دفتر نخست وزیر ارمنستان نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در سخنرانی روز چهارشنبه خود در شورای آتلانتیک با اشاره به روابط آنکارا-ایروان گفت که مانعی در گفت و گو ها و برقراری روابط دیپلماتیک طرفین وجود ندارد و گفت و گو های دوجانبه طرفین به طور مداوم ادامه دارد. 

وی همچنین از جمهوری آذربایجان دعوت کرد تا روابط جدیدی را با ارمنستان آغاز کند.

پاشینیان گفت: می دانید که ۲ مرز از چهار مرز کشور ما کاملا بسته است من در مورد مرز های ما با ترکیه و آذربایجان صحبت می کنم. ما ۲ مرز دیگر با گرجستان و ایران داریم. البته این ۲مرز برای ما بسیار مهم است ما همکاری می کنیم و با ۲ همسایه خود یعنی گرجستان و ایران روابط خوبی داریم اما می خواهیم دوران جدیدی را در روابط خود با ترکیه و آذربایجان باز کنیم.

نخست وزیر ارمنستان افزود: در سال های اخیر ما در روند صلح با آذربایجان پیشرفت چشمگیری داشته ایم. در حال حاضر در حال مذاکره بر سر یک پیش نویس معاهده صلح با آذربایجان هستیم و اکنون بر روی ۱۵ مورد از ۱۷ ماده آن معاهده به توافق کامل رسیده ایم و ۲ نکته وجود دارد که هنوز باید در مورد آنها به توافق نهایی برسیم. امیدواریم هر چه سریعتر این روند را تکمیل کنیم.

نخست وزیر ارمنستان تصریح کرد: البته ما با آذربایجان در قالب دوجانبه کار می کنیم اما بدیهی است که توجه و حمایت جامعه جهانی در ایجاد فضای مناسب برای دستیابی به صلح پایدار بسیار مفید خواهد بود.

او همچنین به روابط ایروان و آنکارا پرداخت و تصریح کرد: ما گفت وگوی نسبتاً فعالی با ترکیه داریم. در سال های اخیر جلسات متعددی با رئیس جمهور ترکیه داشته ام در مراسم تحلیف رئیس جمهور ترکیه حضور داشتم اخیراً در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با یکدیگر دیدار کردیم و به یک توافق کاملاً ملموس برای باز کردن مرزهایمان در مرحله اول به روی اتباع کشور های ثالث و افرادی که دارای گذرنامه دیپلماتیک هستند رسیده ایم و امیدواریم هر چه سریع تر به اجرای این توافق برسیم. ما در این راستا کار می کنیم.

در حال تعمیق همکاری با شرکای منطقه ای هستیم

پاشینیان در ادامه سخنان خود با تأکید بر میزان اهمیت روابط ایروان با تهران و تفلیس تأکید کرد: از سوی دیگر ما در حال تعمیق همکاری با سایر شرکای منطقه ای خود یعنی گرجستان و ایران هستیم.

او افزود: امیدواریم زمانی که بتوانیم پیمان صلح با آذربایجان را نهایی و آن را امضا کنیم به عادی سازی روابط با ترکیه دست یابیم. همچنین امیدوارم تحولی در وضعیت منطقه ای ما حاصل شود که نه تنها وضعیت منطقه را کاملاً تغییر خواهد داد بلکه به نظر من تأثیر بسیار ملموس و قابل توجهی بر وضعیت بین المللی خواهد داشت.

نخست وزیر ارمنستان درباره احتمال عادی سازی روابط کشورش با ترکیه گفت: ما به گفت و گو ادامه می دهیم. گمان می کنم ارمنستان و ترکیه هیچ گاه به اندازه الان چنین گفت وگوی فعالانه ای نداشته اند که امیدوارم به زودی نتیجه بخش باشد.

اظهارات پاشینیان در پی این مطرح شده است که در حال حاضر دو طرف هیچ روابط دیپلماتیک رسمی ندارند و مرز های دو کشور از سال ۱۹۹۳ توسط آنکارا بسته شده است. تنش بین این دو کشور بر سر مسائل متعددی از جمله حمایت ترکیه از جمهوری آذربایجان در مورد مسئله قره باغ به وجود آمده است.

روابط ایروان و آنکارا بیش از یک قرن است که به دلیل موضوع کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی در دوران جنگ جهانی اول در وضعیت بحرانی قرار دارد. اگرچه اولین دیدار فرستادگان ویژه طرفین برای عادی سازی روابط میان ارمنستان و ترکیه در ژانویه ۲۰۲۲ در مسکو انجام شد.

ایروان – باکو؛ صلح در دسترس

نخست وزیر ارمنستان در ادامه همچنین گفت: پیشنهاد ارمنستان به جمهوری آذربایجان آغاز روابط دوجانبه از یک صفحه جدید خالی و روشن است.

پاشینیان تأکید کرد: پیشنهاد ما پایان دادن به بحث های بیشتر در مورد موضوعات متضاد و باز کردن دوره جدیدی در روابط دوجانبه است که از صفحه جدید خالی و روشن شروع می شود.

وی گفت: طرفین موفق شده اند در مورد موضوعات حساس پیش نویس پیمان صلح به توافق برسند.

پاشینیان افزود: ارمنستان و آذربایجان توافق کردند که تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند یعنی سرزمین های آذربایجان شوروی و ارمنستان شوروی در زمان شوروی. ما توافق کردیم که در پیش نویس صلح ماده ای داشته باشیم که ارمنستان و آذربایجان هیچ ادعای ارضی علیه یکدیگر نداشته باشند.

نخست وزیر ارمنستان آن را «سنگ بنای» صلح آینده خواند.

وی گفت: چرا این را می گویم زیرا آشکار می کند که اکنون صلح بیش از حد قابل دسترس است و اکنون فقط اراده سیاسی برای نهایی کردن این کار روی پیش نویس صلح امضای آن و داشتن صلح پایدار لازم است.

در سال ۲۰۲۲ ایروان و باکو با میانجیگری روسیه ایالات متحده و اتحادیه اروپا بحث درباره یک معاهده صلح آینده را آغاز کردند. در ماه مه سال گذشته پاشینیان گفت که ایروان آماده است تا حاکمیت جمهوری آذربایجان را در داخل مرز های شوروی از جمله قره باغ به رسمیت بشناسد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پاشینیان: به دنبال تعمیق روابط با ایران هستیم" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پاشینیان: به دنبال تعمیق روابط با ایران هستیم"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه