روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) درباره معجزه نشاط و شادکامی
مسیول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی، روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم درباره معجزه نشاط و شادکامی بیان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری تیکسر، به مناسبت گرامیداشت هفته خانواده. کارگاه آموزشی نشاط در خانواده با حضور استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد.
کارگاه آموزشی نشاط در خانواده با حضور استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه به همت دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان و امور زنان و خانواده برگزار شد.
مسیول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی در این کارگاه با بیان روایتی از امام رضا علیه السلام در رابطه با روز های آخر ماه شعبان افزود: روزه داری در آخرین روز ماه شعبان، استغفار و دعای خیر در حق همدیگر، مواردی است که به آن توصیه شده است.
حجت الاسلام سجاد بیگی با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم تصریح کرد: شخصی به خدمت پیامبر رسید و گفت با تنگدستی مواجه هستم شما چه توصیه ای دارید که پیامبر اکرم(ص) در جواب ایشان فرمودند شما سرمایه زیادی دارید صورتی که با تبسم به دیگران شامل لطف خداوند قرار می گیرد.
وی با تأکید بر اهمیت خوشرویی و برخورد مناسب کارکنان در هنگام مراجعه اشخاص افزود: اگر ما دیگران را خوشحال کنیم خداوند نیز روزی ما را خوشحال می کند و این خود یک عمل روانشناسی است.
مسیول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی با اشاره به روایتی دیگر از پیامبر گرامی اسلام (ص) درباره نشاط افزود: ایشان فرموده اند خداوند به شما زبانی داده که می توانید به واسطه آن دیگران را تعریف و تمجید کنید و چشمی به شما داده که می توانید به واسطه آن با نگاه مثبت به دیگران بنگرید.
شادکامی در سلامت روان بسیار موثر است
معاون هماهنگی عرصه های تربیتی دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه هم در این کارگاه با اشاره بر اینکه با روانشناسی مثبت نگر در قرن بیستم به مولفه های مثبت مانند نشاط، امیدواری و خوشبینی توجه شده است، افزود: شادکامی می تواند در سلامت روان، سلامت جسمانی، استحکام خانواده، تقویت اراده و خلاقیت، عزت نفس، خودکارآمدی، نوع دوستی و ارتباط مثبت و … نقش داشته باشد.
فرناز فرشباف با بیان اینکه از دیدگاه سیلیگمن برای رسیدن به شادکامی گذشته، حال و آینده تاثیر دارند، ادامه داد: افراد باید از گذشته خود رضایت داشته باشند؛ بنابراین برای رسیدن به رضایت از گذشته باید از تفکر جبرگرایی تاثیر گذشته بر آینده دست برداشته و با تغییر نگرش، قدردانی و شکرگزاری نقاط مثبت گذشته و بخشش بی عدالتی های گذشته احساس رضایتمندی را فراهم کنند.
وی تشریح کرد: برای ایجاد شادکامی در زمان حال باید به لذت های آنی پسندیده و رضایتمندی های پایدار مانند روابط خوب، هدفمندی و… بپردازند و با خوشبینی، امید، اعتماد، ایمان و اعتقاد می توان احساس شادکامی در آینده را ایجاد کرد.
معاون هماهنگی عرصه های تربیتی دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه متذکر شد: با توجه به اینکه هدف از تشکیل خانواده ایجاد فضای مناسب رشد، شاد و محیط پر از محبت و آرامش بین اعضای خانواده است، باید در راستای مراقبت، تقویت و تلاش برای این اهداف کوشید.
وی با اشاره بر اینکه برای ایجاد خانواده با نشاط افراد باید مهارت های همسرداری از جمله حفظ استقلال خانواده، شناخت وظایف و… را یاد بگیرند افزود: مهارت های ارتباطی یکی از مولفه های بسیار مهم در خانواده با نشاط است؛ توانایی صحبت کردن مناسب، مهارت شنوندگی خوب، استفاده از شوخی های مناسب، توانایی همدلی کردن، شناخت یکدیگر، اهمیت دادن به همدیگر، یادگیری مهارت های حل تعارض بسیار نقش دارد.
فرشباف همچنین با تاکید بر اینکه اعضای خانواده باید برای یکدیگر وقت اختصاص دهند و با انجام فعالیت های لذت بخش مشترک جو خانواده را با نشاط سازند، تصریح کرد: اعضای خانواده باید محیط امن را برای همدیگر فراهم کنند که افراد احساس کنند در آن محیط بدون قید و شرط پذیرفته شده و حامی یکدیگر هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای ایجاد یک خانواده با نشاط، والدین باید تعامل موثر با فرزندان را یاد بگیرند و سبک های فرزندپروری را متناسب با ویژگی های هر نسل به کار گیرند، برای داشتن خانواده با نشاط خانواده باید دارای نظم و قوانین بوده و در حین رعایت کردن آن ها، انعطاف پذیری نیز داشته باشند.
معاون هماهنگی عرصه های تربیتی دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با اشاره بر اینکه اعضای خانواده باید از بهانه های مختلف برای ایجاد فرصت های شاد بودن استفاده کنند، عنوان کرد: با برگزاری جشن های کوچک خانوادگی می توان جو خانه را با نشاط کرد ضمن آنکه یکی از مسایل مهم که می تواند در خانواده با نشاط نقش داشته باشد معنویت و ارتباط موثر با خداوند است.
فرشباف تبیین کرد: پیدا کردن معنا در زندگی و پاسخ به چرایی زندگی و هدف از زندگی می تواند انسان را از احساس خلا وجودی و پوچگرایی رهایی ساخته و با مشخص کردن مسیر چگونه زیستن زمینه بهداشت روانی و با نشاط بودن را فراهم کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) درباره معجزه نشاط و شادکامی" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) درباره معجزه نشاط و شادکامی"، کلیک کنید.