آیا انصارالله گوش به فرمان ایران است؟

فصل الخطاب - خبرآنلاین

این خط تبلیغاتی که گاهی در داخل کشور هم دنبال  می شودانصارالله را در حال تبدیل شدن به تعیین کننده ترین عامل در مذاکرات ایران و آمریکا معرفی می کند.جالب اینکه این خط تبلیغاتیعلت ارتباط تعویق مذاکرات غیر مستقیم ایران با آمریکا و عملیات انصارالله یمن را توییت رییس جمهور یا وزیر دفاع آمریکا و بیانیه نخست وزیر اسرائیل دانسته و آنها را مرجعی قابل اعتماد برای مسئول دانستن ایران در این ماجرا قلمداد می کند.جالبتر اینکه یکی از همین افراد از دکتر پزشکیان می خواهد که برای جلوگیری از افتادن کشور به یک درگیری جدید, کاری انجام دهد.شاید منظور این فرد این باشد که مثلا دکتر پزشکیان در یک تماس تلفنی از رهبرانصارالله یمن بخواهد که شما در مقابل حملات آمریکا و انگلیس به کشورتان ساکت باشیددر مقابل به خون غلطیدن مردم خود در این حملات واکنش نشان ندهیدنسل کشی اسرائیل علیه غزه را نادیده بگیرید و اجازه دهید تا ما مذاکرات خود را با آمریکا پیش ببریم!

در ارتباط با این خط تبلیغاتی غرب به دونکته باید توجه شود.

۱.مذاکرات ایران و آمریکا با درخواست ترامپ در نامه خود به رهبر معظم انقلاب و برای کسب اطمینان از عدم دستیابی ایران به بمب اتمی مطرح شد و ایران در کمال اقتدار و در جهت فعال سازی دیپلماسی با انجام مذاکرات غیر مستقیم و فقط در مورد موضوع انرژی هسته ای موافقت کرد.نه در نامه ترامپ و نه در پاسخ ایران به موضوع انصارالله یمن و دیگر مباحث منطقه اشاره نشده بود و اصولا مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا هیچ ارتباطی به عملیات مستقل و مشروع مجاهدین یمن در پاسخ به جنایات آمریکا و اسرائیل نداشته و ندارد.علت تعویق مذاکرات نیز دبه کردن طرف آمریکایی و طرح موضوعات جدید از جمله تقاضای توقف کامل برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با اعمال ارعاب و فشار برای تحقق این خواسته نامشروع بود.این که رئیس جمهور و وزیر دفاع آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونی موضوع یمن را به عنوان دلیل تعویق مذاکرات مطرح می کنند نوعی فرافکنی و انحراف افکار عمومی در جهت منافع خود است و طبعا نمی تواند یک حجت قوی باشد.

۲. اما این تصور که بین ایران و انصارالله یمن نوعی رابطه تشکیلاتی و از بالا به پایین وجود دارد و نیروهای یمنی گوش به فرمان ایران هستند نیز یک تصور غلط است.ایران و یمن در کنار بقیه اعضای محور مقاومت به عنوان متحدعلیه اشغال سرزمین فلسطین و جنایات اقدام کرده و از یکدیگر حمایت می کنند اما این امر به معنای وابستگی یمن به ایران و عدم استقلال این کشور نیست.پیشینه تاریخی یمن نشان می دهد که پادشاهی متوکلی و بعدها جمهوری عربی یمن و جمهوری یمن از برجسته ترین دولت های مخالف طرح تقسیم فلسطین در سازمان ملل بودند. بعد از پادشاهی متوکلیان و تاسیس جمهوری در یمن نیز حمایت های دولت و مردم این کشور از فلسطین ادامه یافت و در سال ۱۹۶۴ یمن در اجلاس قاهره به دوازده کشور عربی پیوست که هدف آنها اقدامات تلافی جویانه علیه اسرائیل برای انحراف رود اردن بود.به دنبال جنگ شش روزه در ژوئن ۱۹۶۷در یک اقدام شجاعانه یمن به دلیل «حمایت کور واشنگتن از اسرائیل علیه آرمان آزادی فلسطین» روابط دیپلماتیک خود را با ایالات متحده قطع کرد و اسرائیل را به خاطر اشغال سرزمین فلسطین محکوم نمود.

سالهاست که یمن با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک ندارد و افرادی که گذرنامه اسرائیلی یا هر گذرنامه ای ممهور با مُهر این رژیم دارند نمی توانند وارد یمن شونددر قوانین اسرائیل نیز یمن به عنوان «کشور دشمن» تعریف شده است. با ظهور سیدحسین بدرالدین حوثی و طرح برخی آموزه های قرآنی برای توجه به مسئلۀ فلسطین نفرت مردم  یمن از اسرائیل تشدید شد. او در اولین سخنرانی خود در روز جهانی قدس سال ۲۰۰۴ فلسطین را مسئلۀ محوری امت قلمداد کرده و از مسلمانان خواست که وظیفۀ خود را در قبال این مسئلۀ محوری انجام و خود را برای رویارویی با دشمنان آماده کنند.مقابله هفت ساله مقاومت یمن با ائتلاف سعودی و اقدامات رژیم صهیونیستی در این مصاف علیه مردم یمنبه مقاومت یمن در حمایت از فلسطین و تقویت انصارالله رسمیت بخشید.انصارالله یک گروه مجاهد است که ریشه در خود یمن دارد و تصمیمات و اقدامات آن در چارچوب سیاست های راهبردی این کشور اتخاذ می شود ومهمترین خصوصیت انصارالله یمن «بومی» بودن این گروه است.

در جنگ غزه نیز انصارالله به صورت مستقل و خودجوش وارد نبرد با اسرائیل شد و بطور طبیعی مورد حمایت ایران نیز قرار گرفت.البته ایران در چارچوب یک رویکرد عقلانی و منطقی هیچگاه قصد دیکته کردن نظرات خود به اعضای محور مقاومت از جمله انصارالله یمن نداشته و به تصمیمات آنان که با توجه به شرایط و اقتضائات زمان اتخاذ می شوداحترام می گذارد.این موضوع آن قدر روشن است که حتی «جوزپ بورل» مسئول وقت سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز با تایید استقلال عمل انصارالله یمن می گوید «فرایند تصمیم گیری در جنبش مقاومت منطقه تحت کنترل ایران نیست .»او در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ در یک نشست خبری در بروکسل گفت:« در ارتباط با حوثی ها (انصارالله) فکر نمی کنم ایران کنترل کاملی بر تصمیمات حوثی ها داشته باشد آن ها تقریبا مستقل شده اند.» مقام های ایران نیز بارها اعلام کرده اند که «گروه های مقاومت» نیروهای نیابتی نیستند و از ایران دستور نمی گیرند.در همین رابطه حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در اولین روز سال ۱۴۰۴ در سخنرانی خود با اشاره به  اشتباه بزرگ سیاستمداران آمریکایی و اروپایی مبنی بر اینکه مراکز مقاومت در منطقه را نیروهای نیابتی ایران می خوانندگفتند:«نیابتی یعنی چه؟ ملت یمن انگیزه دارد مراکز مقاومت در کشورهای منطقه انگیزه دارند. ایران نایب لازم ندارد. نیابت یعنی چه؟ خودشان هستند. در آغاز قضیه فلسطین یکی از کشورهایی که در خط مقدم مقابله با این کار قرار گرفت کشور یمن بود.»

در مجموع در تحلیل وضعیت انصارالله یمن نباید دچار ساده انگاری شد و این گروه را گوش به فرمان ایران دانست.انصارالله متحد و مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است و این رابطه با ارتباط رئیس و مرئوس متفاوت است.در مورد تعویق مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا نیز نباید بصورت سطحی به این موضوع نگریست.آمریکای ترامپ کماکان بدعهد و غیر قابل اعتماد نشان داده و ایران با اتکا به قدرت نظامی و در عین حال ترجیح دیپلماسی بر جنگوضعیت را در جهت منافع ملی مدیریت می کند.
 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا انصارالله گوش به فرمان ایران است؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا انصارالله گوش به فرمان ایران است؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه