آیا بلیچینگ دندان درد دارد؟
بلیچینگ دندان یکی از روشهای متداول و مؤثر در زیبایی دندانها محسوب میشود. با این حال احساس درد و حساسیت در برخی بیماران پس از این درمان رایج است. این امر بهخصوص به دلیل استفاده از مواد حاوی پر اکسید اتفاق میافتد که به لایههای درونی دندان نفوذ کرده و موجب تحریک عصبی میشود.

انواع بلیچینگ دندان
هوم و آفیس بلیچینگ دو روش اصلی برای سفید کردن دندانها هستند. هوم بلیچینگ در منزل انجام میشود و معمولاً فرایندی آرام و تدریجی دارد. در مقابل آفیس بلیچینگ توسط دندانپزشک در مطب انجام شده و تأثیر آن بهطور معمول سریعتر محسوس است. ترکیب این دو روش میتواند نتایج بسیار ماندگارتری را برای بیماران فراهم آورد و به بهبود کیفیت نهایی درمان کمک کند.
انواع درد بعد از بلیچینگ دندان
بلیچینگ دندان به عنوان یک روش متداول برای سفید کردن دندانها ممکن است با عوارضی مانند حساسیت و ناراحتیهای مختلف همراه باشد.
تیر کشیدن دندان بعد از بلیچینگ
ژلهای سفیدکنندهای که حاوی کاربامید پروکساید یا هیدروژن پروکساید هستند ممکن است باعث تیر کشیدن دندانها شوند. این مواد برای سفید کردن دندانها با اکسیژن واکنش میدهند اما گاهی ممکن است فشار بر روی لثهها وارد کرده و درد ایجاد کنند.
التهاب لثه بعد از بلیچینگ
اگر در اثر بلیچینگ دچار درد یا سوزش در لثهها شدید اولین کاری که باید انجام دهید شستشوی لثهها با آب نمک گرم است تا ژل باقیمانده از روی لثهها پاک شود. اگر درد ادامه پیدا کرد میتوانید از مسکنهایی مانند ایبوپروفن استفاده کنید و برای تسکین بیشتر از روغن ویتامین E برای آرام کردن التهاب لثهها بهره بگیرید.
حساسیت دندان ها بعد از بلیچینگ
پس از انجام بلیچینگ دندان برخی افراد ممکن است به دماهای شدید چه سرد و چه گرم حساسیت نشان دهند. این مشکل معمولاً به دلیل تغییر ساختار دندان و افزایش نفوذپذیری آنها به وجود میآید.
- حساسیت به فشار:
در برخی از موارد بیماران ممکن است به دلیل انجام بلیچینگ دندانها به فشار حساس شوند. این حساسیت میتواند نارضایتیهایی را در حین مصرف غذا یا نوشیدنی ایجاد کند.
- حساسیت به ماده بلیچینگ:
برخی ممکن است به موادی که در فرآیند بلیچینگ استفاده میشود حساسیت داشته باشند. این امر نیاز به توجه و مشاوره دندانپزشکی دارد.
- حساسیت به غذاهای شیرین و اسیدی:
پس از بلیچینگ برخی افراد ممکن است نسبت به غذاهای شیرین و اسیدی واکنشهای شدیدی نشان دهند. این حساسیت به علت تغییر در آناتومی دندانها است.
حساسیت دندان بعد از بلیچینگ چقدر طول می کشد؟
حساسیت دندان پس از بلیچینگ معمولاً برای چند روز ادامه دارد و بیشترین شدت آن در یک یا چند روز اول درمان احساس میشود. به طور کلی هر روز از میزان این حساسیت کاسته شده و انتظار میرود تا پایان یک هفته این مشکل به حداقل برسد و دیگر نگرانی خاصی ایجاد نکند.
ژل های ضد حساسیت بلیچینگ
ژلهای ضد حساسیت بلیچینگ شامل ترکیباتی هستند که به کاهش احساس حساسیت در دندانها پس از انجام بلیچینگ کمک میکنند
- نیترات پتاسیم:
این ماده به عنوان یک مسکن طبیعی عمل میکند و کاهش فعالیت نورونهای حسی دندان را به همراه دارد که به کاهش حساسیت کمک میکند.
- فلوراید:
فلوراید نه تنها به حفظ سلامت دندانها کمک میکند بلکه میتواند در تقویت لایه انامل و کاهش حساسیت دندان مؤثر باشد.
- پروکسید هیدروژن:
این ماده به عنوان عامل اصلی بلیچینگ دندان شناخته میشود. با این حال در ژلهای ضد حساسیت معمولاً مقادیر کمتری از آن استفاده میشود تا حساسیت دندان را کاهش دهد.
- کلرهگزیدین:
این ماده به عنوان یک ضدعفونیکننده قوی عمل کرده و میتواند به کاهش التهاب و حساسیت دندانها کمک کند.
چگونه حساسیت دندان بعد از بلیچینگ را کاهش دهیم؟
بنا بر آمار بیش از ۷۰ درصد بیمارانی که از بلیچینگ استفاده میکنند با حساسیت دندان مواجه میشوند. برای کاهش این حساسیت چند راهکار موثر وجود دارد:
- ایجاد مقاومت در برابر حساسیت: یک هفته قبل از درمان استفاده از خمیر دندان یا ژلهای مخصوص که دندانپزشک تجویز کرده را شروع کنید. این عمل حساسیت را بهطور کامل از بین نمیبرد اما میتواند شدت آن را کاهش دهد.
- استفاده از خمیر دندان و ژل مخصوص: در ۴۸ ساعت ابتدایی پس از درمان استفاده از خمیر دندان و ژلهایی که دندانپزشک پیشنهاد میدهد ضروری است.
- مسواک زدن به آرامی و با مسواک نرم: برای کاهش حساسیت با حرکات آرام و بهکاربردن مسواکهای نرم دندانها را مسواک بزنید.
- اجتناب از نوشیدنیهای سرد و داغ: از مصرف نوشیدنیهای سرد اجتناب کرده و بهجای آنها نوشیدنیهای ولرم و گرم را انتخاب کنید.
- مشاوره با پزشک: اگر احساس حساسیت پس از گذشت ۴۸ ساعت کاهش نیافت حتماً با دندانپزشک خود تماس بگیرید و یا مشاوره آنلاین دریافت کنید.
در نهایت در صورتی که روشهای خانگی مؤثر نبودند میتوانید از مسکنهای ضد التهاب همچون ایبوپروفن استفاده کنید. بنابراین در صورتی که بهدرستی از روشهای فوق استفاده شود میتوان عوارض جانبی بلیچینگ دندان را به حداقل رساند.
چه افرادی کاندیدهای مناسبی برای بلیچینگ دندان نیستند
- افرادی که دارای پوسیدگیهای دندانی هستند.
- افرادی که درگیر تحلیل لثه هستند.
- افرادی که مینای دندان آنها ساییدگی پیدا کرده است.
- افرادی که دارای روکش و ترمیمهای متعددی بر روی دندانهای خود هستند.
نتیجه گیری
در نهایت حساسیت دندانها پس از بلیچینگ معمولاً موقتی است و با رعایت مراقبتهای لازم مانند استفاده از ژلهای ضد حساسیت و مصرف مسکنهای توصیهشده به راحتی قابل کنترل است. اگرچه این حساسیتها میتوانند نگرانیهایی ایجاد کنند اما با انجام مراقبتهای صحیح و مشاوره با دندانپزشک میتوان اثرات منفی بلیچینگ را کاهش داد و از نتایج درمان بهرهمند شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا بلیچینگ دندان درد دارد؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا بلیچینگ دندان درد دارد؟"، کلیک کنید.