۱۵ عادت اشتباه که کلیه ها را بیمار می کند

۱۵ عادت اشتباه که کلیه‌ها را بیمار می‌کند
آفتاب نیوز :

کلیه های ما عضوی فوق العاده هستند. آن ها هورمون ترشح کرده خون را تصفیه کرده موادمعدنی را جذب کرده تولید ادرار کرده و توازن اسیدی-قلیایی بدن را حفظ می کند. زندگی کردن بدون کلیه ها ممکن نیست و چینی ها آن را خاستگاه انرژی حیاتی بدن می دانند. مراقبت از کلیه ها هم ردیف مراقبت از سلامت عمومی بدنتان است. اگر می خواهید در تمام طول عمرُ کلیه هایتان به خوبی برایتان کار کنند در زیر به عادت های مضر برای آن اشاره می کنیم:

۱- عادت مصرف نوشابه ــ طبق تحقیقی که روی کارمندان دانشگاه اوساکا در ژاپن انجام گرفت مشخص شد که نوشیدن دو یا چند لیوان نوشابه در روز (چه رژیمی و چه عادی) می تواند با بالا رفتن احتمال بروز بیماری های کلیوی در ارتباط باشد. این تحقیق روی ۱۲۰۰۰ کارمند انجام گرفته و میزان پروتئین یافت شده در ادرار آن هایی که میزان بالایی نوشابه در روز مصرف می کردند بالاتر بود. وجود پروتئین در ادرار یکی از نشانه های اولیه تخریب کلیه هاست اما اگر در این مرحله تشخیص داده شود می تواند از آن پیشگیری کرد.

۲- ورزش نکردن ــ ورزش یک راه عالی دیگر برای محافظت از کلیه هایتان است. در یک تحقیق که در سال ۲۰۱۳ انجام گرفت مشخص شد که زنانی که بعد از یائسگی ورزش می کردند تا ۳۱٪ کمتر به سنگ کلیه مبتلا شدند. به طور کل حفظ وزن سالم احتمال سنگ کلیه را کاهش می دهد.

۳- سیگار کشیدن ــ سیگار کشیدن با بیماری آترواسکلروز (تصلب شراین) در ارتباط است. باریک و سخت شدن رگ های خونی بر تامین خون برای اندام های حیاتی بدن ازجمله کلیه ها اثر می گذارد. طبق یک تحقیق کشیدن دو سیگار در روز برای دو برابر کردن سلول های اندوتلیال موجود در خون کافی است. این یک هشدار برای تخریب رگ هاست. تحقیقات بسیار زیادی کشیدن سیگار را با مشکلات کلیوی مرتبط دانسته اند.

۴- کمبود ویتامین B ۶ ــ دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم برای سلامت عملکرد کلیه ها خیلی مهم است. براساس تحقیقاتی که در مرکز پزشکی دانشگاه مری لند انجام گرفته است کمبود ویتامین B ۶ خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا می برد. برای عملکرد خوب کلیه ها باید در روز حداقل ۱.۳ میلی گرم ویتامین B ۶ مصرف کنید. غنی ترین منابع این ویتامین ماهی نخود جگر سیب زمینی و سبزیجات نشاسته دار و میوه ها غیر از مرکبات هستند.

۵- ننوشیدن آب کافی ــ کلیه ها برای اینکه بتوانند به درستی عمل کنند باید به آن ها آب برسد. اگر به اندازه کافی آب ننوشید سموم در خونتان جمع می شود زیرا مایعات کافی برای بیرون کشیدن آن ها از طریق کلیه ها وجود ندارد. توصیه می شود که در روز حداقل ۱۲ لیوان آب بنوشید. چک کردن رنگ ادرار روش خوبی برای تشخیص کم آب شدن بدن است.

۶- کمبود منیزیم ــ اگر به اندازه کافی به بدنتان منیزیم نرسانید کلسیم به درستی در بدن جذب نشده و در جایی انباشته می شود که این می تواند منجر به اضافه بار کلسیم و ایجاد سنگ کلیه شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل از سبزیجات حبوبات دانه ها و آجیل استفاده کنید. آوکادو نیز منبعی بسیار عالی از منیزیم است.

۷- اختلال خواب ــ همه ما یک خواب خوب در شب را دوست داریم. کلیه هایمان هم همینطور. اختلالات خواب مزمن می تواند منجر به بیماری های کلیوی شود. باید بدانید که بافت کلیه ها در طول شب تجدید می شوند و به همین دلیل اختلال خواب می تواند به طور مستقیم به آن ها آسیب برساند.

۸- خالی نکردن به موقع مثانه ــ وقتی احساس می کنید باید به دستشویی بروید معطل نکنید. نگه داشتن ادرار در مثانه اصلاً کار درستی نیست چون اگر به طور منظم ادامه پیدا کند می تواند فشار وارد بر کلیه ها را زیاد کرده و موجب نارسایی کلیه شود.

۹- مصرف بالای سدیم ــ نمک برای بدن حیاتی است اما باید مصرف آن را محدود کنید. مصرف زیاد سدیم می تواند فشارخونتان را بالا برده و فشار زیادی به کلیه هایتان وارد کند. نباید در روز بیشتر از ۵.۸ گرم نمک مصرف کنید.

۱۰- مصرف زیاد کافئین ــ معمولاً خیلی بیشتر از چیزی که فکر می کنیم در روز کافئین مصرف می کنیم. در بسیاری از نوشیدنی ها کافئین وجود دارد و قبل از اینکه بدانید فشارخونتان بالا رفته و کلیه هایتان شروع به شکایت می کنند.

۱۱- سوء مصرف دارو های مُسکِن ــ معمولاً خیلی زود به سراغ مسکن ها می رویم آن هم به میزان بالا و در زمان نامناسب. وقتی درد دارید ساده ترین فکر این است که یک مسکن بخورید اما بهتر است کمی بیشتر فکر کنید. همه دارو ها عوارض جانبی دارند و خیلی از آن ها به کلیه ها آسیب می رسانند. بااین حال مصرف بعضی دارو ها برایتان لازم است که بهتر است به مورد بعد رجوع کنید.

۱۲- مصرف نامنظم دارو ها ــ فشارخون بالا و دیابت نوع ۲ دو مشکل متداول هستند که معمولاً در اثر سبک زندگی و رژیم غذایی بد ایجاد می شود. اگر به آن مبتلا هستید مراقب آسیبی که می توانند به کلیه هایتان برسانند باشید و از اعضای بدنتان با مصرف به موقع دارو های تجویزشده برایتان محافظت کنید.

۱۳- مصرف زیاد پروتئین ــ براساس تحقیق دانشگاه هاروارد بالا بودن میزان پروتئین در برنامه غذایی می تواند به کلیه ها ضرر برساند. آمونیا یکی از محصولات فرعی است که در اثر هضم پروتئین در بدن تولید می شود – سمی که کلیه های پُرکارتان باید آن را خنثی کنند. هرچه مصرف پروتئین شما بیشتر باشد فشار بیشتری به کلیه ها وارد شده و این مسئله به مرور زمان موجب ضعف عملکرد آن ها می شود.

۱۴- عدم رسیدگی به موقع به بیماری ها و عفونت ها ــ همه ما خیلی اوقات بیماری های کوچکی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا را نادیده می گیریم اما این می تواند به کلیه هایمان آسیب برساند. تحقیقات نشان داده است که کسانیکه به خوبی از خود مراقبت نکرده و استراحت کافی برای درمان بیماری هایشان ندارند دچار مشکلات کلیوی می شوند. 

۱۵- سوء مصرف نوشیدنی های الکلی ــ سموم موجود در الکل نه تن ها به کبدتان آسیب می رساند بلکه روی کلیه هایتان نیز اثر منفی دارد. یک راه برای جلوگیری از بیماری های کلیوی مصرف نکردن نوشیدنی های الکلی است. 

منبع:بیتوته

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۱۵ عادت اشتباه که کلیه ها را بیمار می کند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۱۵ عادت اشتباه که کلیه ها را بیمار می کند"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه