دست درازی به سفره استارت آپ ها؛ دولت بلیت فروش می شود!

نگارعلی_ در هفته ای که گذشت انتشار تصاویری از محصولاتی که در سایت دیجی کالا به فروش گذاشته شده اند، از سوی خبرگزاری قوه قضاییه (میزان)، منجر به اعلام جرم علیه سایت دیجی کالا شد و در نهایت مدیرعامل این شرکت برای ساعاتی دستگیر و بعد از گذشت چند ساعت به قید وثیقه آزاد شد و بنابر گفته سخنگوی قوه قضاییه در حال حاضر پرونده مسعود طباطبایی، مدیرعامل دیجی کالا، در مرحله تحقیقات مقدماتی است.

دست‌درازی به سفره استارت‌آپ‌ها؛ دولت بلیت فروش می‌شود!

اما نظارت قوه قضاییه بر پرونده مسعود طباطبایی نتوانست معترضان را آرام کند و کار به نوشتن شعارهای تند و انتقادآمیز بر روی دیوارهای دفتر دیجی کالا کشیده شد؛ در تابستان امسال نیز دیجی کالا به دلیل پوشش نامناسب برخی کارکنانش با پلمب دو دفتر خود مواجه شده بود که پس از مدتی با اعلام «التزام به رعایت قوانین و مقررات» رفع پلمب شد.

در مرداد امسال نیز روزنامه کیهان در ستون «یادداشت روز» خود درباره چالش های قانونی پلتفرم های مشهوری از جمله مجله تیکسر و اسنپ نوشته بود؛ صحبت های حسین شریعتمداری در کیهان در خصوص استارت آپ هایی از جمله دیجی کالا و اسنپ مبنی بر آن بود که ” پلتفرم های خدمت رسان و مدیریت آنها به افراد صاحب صلاحیت و تحت نظارت مستقیم مراکز ذی ربط واگذار شود و مالکیت و مدیریت آنها در اختیار نظام قرار گیرد”.

دست درازی به سفره استارت آپ ها؛ دولت بلیت فروش می شود!

از تابستان امسال تا به امروز انتشار این اخبار با یک کلمه همراه بود، «مصادره»، و ترس تکرار مصادره های اول انقلاب را بر جان استارت آپ های فعال در کشور انداخته است؛ در سال های اول انقلاب، به ویژه با تصویب «قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران»، بخش مهمی از اقتصاد خصوصی ایران شامل اموال، کارخانجات و صنایع بزرگ مربوط به 53 صاحب سرمایه و صنعتگر مصادره شد که منجر به فرار بسیاری از کارآفرینان و تجار و همچنین تشکیل بنیاد مستضعفان شد.

دولت بلیت فروشی می کند

در بحبوحه برخوردهای پی در پی با استارت آپ های بزرگ کشور و در حالی که دیجی کالا نقل هر محفلی است، وزیر راه و شهرسازی دست پر از راه می رسد و صحبت از راه انداختن سامانه ای دولتی برای برطرف کردن مشکل کمبود بلیت هواپیما می دهد و وظیفه فروش بلیت را به دولتمردان واگذار می کند؛ گام برداشتن دولت در راستای سهم خواهی از استارت آپ های فعال در حوزه فروش بلیت هواپیما در حالی است که بیش از 55 سایت معتبر در کشور در حال فروش بلیت و ارایه خدمات در این حوزه هستند و موضوع کمبود بلیت هواپیما از سوی وزارت راه و شهرسازی باید به گونه دیگری پیگیری شود!

بنابر آخرین آمارهای ارایه شده میانگین استفاده از سفرهای هوایی در اغلب کشورها، بین 3 تا 5 درصد جمعیت هر کشور است و در ایران برای پاسخگویی به چنین تقاضایی به 550 فروند هواپیمای مسافری فعال نیاز است؛ درحالی که گفته می شود، از مجموع ناوگان هواپیماهای مسافری کشور، فقط 178 فروند فعال و در حال خدمت رسانی هستند و به همین واسطه، در دوره های پیک سفر از جمله آغاز تابستان که تقاضا برای خرید بلیط هواپیما افزایش پیدا می کند، متاسفانه کمبود بلیط هواپیما حس می شود.

از طرف دیگر وزارت راه و شهرسازی می تواند نقش نظارتی نیز ایفا کند؛ شکل گرفتن بازار سیاه و گران فروشی بلیط هواپیما به خصوص در قالب بلیت چارتر هواپیما، سال هاست که در زمان های افزایش سفر تکرار می شود و منجر به نایاب شدن بلیت هواپیما و گران فروشی آن می شود و با وجود تمام اقداماتی که برای مقابله با آن انجام شده، باز هم به اشکال مختلف وجود دارد. در زمان پیک سفرها و افزایش تقاضا برای خرید بلیت و کمبود بلیت هواپیما، چارتر کننده می تواند بلیت های چارتری را با سود بسیار بیشتر نیز به فروش برساند. با این حال مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، تنها ورود به حوزه استارت آپ ها را چاره کار دانسته و از رونمایی سامانه فروش بلیت سخن به میان می آورد.

دست درازی به سفره استارت آپ ها؛ دولت بلیت فروش می شود!

استارت آپ ها مهم هستند به خصوص اگر اقتصاد دولتی دامن گیر آن ها نشود و بتوانند ایده ها و نوآوری های جدید را به بازار بیاورند؛ آنها می توانند به حل مشکلات و رفع نیازهایی که مشاغل سنتی قادر به رفع آنها نبوده اند، کمک کنند. علاوه بر این، استارت آپ ها اغلب شغل ایجاد می کنند و باعث رشد اقتصادی می شوند. رشد استارت آپ ها با بهبود کیفیت زندگی مردم رابطه مستقیم دارد؛ آنها همچنین می توانند به ایجاد فرصت های جدید برای افراد کمک کنند تا رویاها و جاه طلبی های خود را دنبال کنند.

گفتنی است که اهمیت استارت آپ ها حتی برای جوامع درحال توسعه بیش از سایر کشورها است؛ استارت آپ ها مشاغل جدیدی ایجاد می کنند که قبلاً وجود نداشتند، که برای یک اقتصاد رو به رشد ضروری است. طبق مطالعه بنیاد کافمن، استارت آپ ها سالانه 1.5 میلیون شغل در ایالات متحده ایجاد می کنند. آنها همچنین به جذب سرمایه گذاری و درآمدزایی کمک می کنند که می تواند منجر به توسعه اقتصادی شود. موفقیت استارت آپ ها می تواند به ایجاد صنایع و بازارهای جدید نیز منجر شود.

استارت آپ ها همچنین به روحیه کارآفرینی تجسم می بخشند که برای توسعه اقتصادی بسیار مهم است. کارآفرینان ریسک می کنند و فرصت هایی را ایجاد می کنند که نوآوری و رشد را هدایت می کند. آنها ایده های تازه و دیدگاه های جدید را به بازار می آورند که منجر به افزایش رقابت و گزینه های بیشتر برای مصرف کنندگان می شود.

در آخر باید گفت که برخوردهای ناگهانی با استارت آپ ها و ناامن کردن فضای کار آن ها و حتی ورود به حوزه فعالیت آن ها و سهم خواهی می تواند عواقب جبران ناپذیری برای اقتصاد کشورمان داشته باشد، به خصوص در زمانی که بنابر گفته اقتصاددانان دیگر فرصت آزمون و خطا از اقتصاد ایران گرفته شده است.

227227

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دست درازی به سفره استارت آپ ها؛ دولت بلیت فروش می شود!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دست درازی به سفره استارت آپ ها؛ دولت بلیت فروش می شود!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه