هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش ابتلا به سل

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش ابتلا به سل
آفتاب نیوز :

سازمان جهانی بهداشت در گزارش جدید خود می گوید سال پیش حدود ۱.۲۵ میلیون نفر بر اثر بیماری سل جان خود را از دست دادند و می افزاید احتمالا پس از آنکه کروناویروس در جریان همه گیری جهانی کووید جای سل را به عنوان مرگبارترین بیماری عفونی گرفت احتمالا سل دوباره این عنوان را بازپس گرفته است.

بر اساس این گزارش مرگ های ناشی از سل همچنین شمار افراد کشته بوسیله اچ آی وی یا ویروس ایدز را هم دو برابر می کند. ۱۶۱ هزار نفر از افراد دچار اچ آی وی در میان کشته شدگان بوسیله سل هستند و عفونت اچ آی وی با تضعیف دستگاه ایمنی بدن احتملا دچار شدن به سل را افزایش می دهد.

سازمان جهانی بهداشت می گوید شمار قابل توجهی از موارد جدید سل ناشی از پنج عامل خطرساز عمده هستند: فقر تغذیه ای عفونت اچ آی وی اختلالات ناشی از مصرف الکل دیابت و به خصوص در میان مردان سیگار کشیدن.

بر اساس این گزارش بیشترین مبتلایان به سل در جنوب شرقی آسیا آفریقا و غرب اقیانوس آرام قرار دارند. پنج کشور هند اندونزی چین فیلیپین و پاکستان بیش از نیمی از موارد ابتلا به سل در جهان را به خود اختصاص می دهند.

تدروس آدهانوم گبریسوس مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در بیانیه ای درباره این گزارش گفت: «این واقعیت که سل هنوز این شمار بالای از انسان ها را می کشد و بیمار می کند در حالیکه وسائل لازم برای پیشگیری تشخیص و درمان این بیماری در اختیار داریم عصبانی کننده است.»

گزارش سازمان جهانی بهداشت می گوید اختلال ها در ارائه خدمات بهداشتی به علت همه گیری جهانی کروناویروس به رخ دادن حدود نیم میلیون مرگ اضافی ناشی از سل در طول سه سال از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ انجامیده است.

با این حال این گزارش این خبر خوب را هم می دهد که میزان مرگ و میر ناشی از سل در سطح جهان همچنان در حال کاهش است و تعداد افرادی که به تازگی به سل آلود شده اند دارد شروع به تثبیت شدن می کند.

این گزارش می افزاید که از ۴۰۰۰۰۰ نفری که تخمین زده می شود در سال گذشته به سل مقاوم به دارو مبتلا شده باشند بیماری کمتر از نیمی از آن ها تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گرفته است. به گفته سل مقاوم به چند دارو همچنان یک بحران بهداشت عمومی است.

این داده ها نشان می دهند هنوز فاصله زیادی تا پایان دادن به همه گیری بیماری سل که یکی از «اهداف توسعه هزاره» (MDG) سازمان ملل هم هست و باید تا سال ۲۰۳۰ محقق شود وجود دارد.

سل بوسیله باکتری های شناورشده در هوا پس از سرفه کردن بیماران منتقل می شود که عمدتا ریه ها را درگیر می کنند. تخمین زده می شود که تقریباً یک چهارم جمعیت جهان با باکتری سل آلوده شده باشند اما تنها حدود ۵ تا ۱۰ درصد از آن ها علائمی بروز می دهند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش ابتلا به سل" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش ابتلا به سل"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه