ملاحظات فرزندآوری در مبتلایان اچ آی وی/ ایدز

ملاحظات فرزندآوری در مبتلایان اچ آی وی/ ایدز

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به احتمال انتقال اچ آی وی در دوران بارداری بر لزوم درمان ضد رتروویروسی مراقبت های ویژه و آگاهی مادران از خطرات این ویروس در دوران بارداری و پس از زایمان تاکید کرد و روش های پیشگیری و درمان را برای کاهش این خطرات توضیح داد.

به گزارش تیکسر دکتر هانا سهرابی به مناسبت پویش ایدز اظهار کرد: در دوران بارداری زنان مبتلا به اچ آی وی نیازمند توجه ویژه ای به مراقبت های بهداشتی هستند. این مراقبت ها که شامل درمان های ضد رتروویروسی و مشاوره های بهداشتی و روانی می شود می تواند به بارداری سالم و موفق منتهی شود.

سهرابی تأکید کرد: مادران باردار باید اهمیت درمان ضد رتروویروسی و پایبندی به آن را برای حفظ سلامتی خود و نوزادشان در طول زندگی درک کنند. همچنین این مادران ضروری است که از خطرات احتمالی استفاده از داروهای ضد رتروویروسی در دوران بارداری آگاه شوند و آموزش های لازم را برای مراقبت های ویژه از نوزاد خود دریافت کنند.

به گفته وی برقراری ارتباط مادر با خدمات زایمان مراقبت های نوزاد مشاوره های بهداشت روانی خدمات درمانی سوء مصرف مواد و مشاوره ویژه برای ختم بارداری در موارد ضروری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این اقدامات می تواند تاثیر چشمگیری در سلامت مادر و نوزاد داشته باشد.

سهرابی در ادامه افزود: داروی AZT (زیدوودین) اولین و تنها دارویی است که از سال ۱۹۹۴ برای پیشگیری از انتقال اچ آی وی از مادر به کودک استفاده می شود. این دارو همچنان تنها دارویی است که در مطالعات حاملگی برای جلوگیری از انتقال ویروس به جنین مورد استفاده قرار می گیرد.

آیا بارداری در دوران ایدز موجب آسیب جسمی به جنین می شود؟

سهرابی درباره خطرات احتمالی برای مادران مبتلا به اچ آی وی صحبت کرد و گفت: یکی از این خطرات تضعیف سیستم ایمنی است که ناشی از کاهش تعداد سلول های ایمنی CD4 در بدن است. این وضعیت می تواند سیستم ایمنی را ضعیف کرده و در دوران بارداری تشدید شود به طوریکه مادر را در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به عفونت های دیگر قرار دهد.

وی افزود: از دیگر خطرات برای مادران افزایش احتمال ابتلا به عفونت ها است. زنان مبتلا به اچ آی وی بیشتر از سایرین در معرض عفونت های ویروسی قارچی و باکتریایی قرار دارند که این عفونت ها در دوران بارداری می تواند تهدیدات جدی برای سلامتی مادر ایجاد کند.

علائم ایدز در حاملگی چیست؟

سهرابی به علائم بالینی ابتلا به ویروس اچ آی وی در زنان باردار اشاره کرد و گفت: این علائم مشابه علائم عمومی این بیماری در سایر افراد است اما در دوران بارداری ممکن است تغییراتی در شدت و فراوانی برخی از این علائم مشاهده شود.

وی افزود: علائم بالینی اصلی شامل تب و تعریق شبانه خستگی مفرط و ضعف کاهش وزن غیرقابل توضیح تورم غدد لنفاوی است که ممکن است در گردن زیر بغل یا کشاله ران بزرگ و دردناک شوند. همچنین عفونت های مکرر از جمله عفونت های قارچی دهانی و واژینال عفونت های تنفسی و پوستی جوش ها و ضایعات پوستی مشکلات گوارشی مانند اسهال مکرر تهوع و استفراغ که در دوران بارداری ممکن است تشدید شود و در نهایت سردرد و دردهای عضلانی از دیگر علائم شایع به شمار می روند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه به روش های پیشگیری از انتقال اچ آی وی به مادر و کودک اشاره کرد و گفت: زوج هایی که قصد بچه دار شدن دارند باید از خطرات آن آگاه باشند و بدانند که هرچند اقدامات بسیار مؤثری برای کاهش انتقال اچ آی وی از مادر به کودک وجود دارد اما هیچگاه نمی توان این خطر را به طور کامل از بین برد.

سهرابی افزود: چنانچه با وجود مشاوره های انجام شده زوجین همچنان بر بارداری اصرار داشته باشند توصیه می شود که به مراکزی ارجاع شوند که تجربه بیشتری در این زمینه دارند یا پزشک درمانگر از مشاوره این مراکز بهره برداری کند. پیش از اقدام به بارداری زوج یا زوجین مبتلا به اچ آی وی (چه زن چه مرد یا هر دو) باید درمان ضد رتروویروسی را دریافت کرده و ۴ تا ۶ ماه پس از شروع درمان بار ویروسی آن ها چک شود. در نهایت پیش از اقدام به بارداری باید اطمینان حاصل شود که بار ویروسی در آن ها غیرقابل شناسایی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: هنگامی که زن مبتلا به اچ آی وی است و همسرش سالم است بهترین روش برای بارداری “Intra uterine artificial insemination” یا تلقیح مصنوعی داخل رحمی است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت وی افزود: در صورتی که مرد مبتلا به اچ آی وی و زن سالم باشد ایمن ترین روش استفاده از اهدای اسپرم است. در صورتی که زوجین اهدای اسپرم را نپذیرند می توان از روش درمان مرد مبتلا و پیشگیری از انتقال ویروس به زن استفاده کرد. به این صورت که قبل از اقدام به بارداری مرد مبتلا به درمان ضد رتروویروسی بپردازد ۴ تا ۶ ماه پس از شروع درمان بار ویروسی او چک شود و در نهایت قبل از اقدام به بارداری اطمینان حاصل شود که بار ویروسی او غیرقابل شناسایی است.

سهرابی در پایان بیان کرد: زمانی که هر دو زوج مبتلا به اچ آی وی باشند هر دو باید تحت درمان ضد رتروویروسی قرار گیرند. پس از غیرقابل شناسایی شدن ویروس در هر دو تنها در زمان تخمک گذاری زن می توان از کاندوم استفاده نکرد.

پایان خبر تیکسر

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ملاحظات فرزندآوری در مبتلایان اچ آی وی/ ایدز" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ملاحظات فرزندآوری در مبتلایان اچ آی وی/ ایدز"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه