سه گام بلند در مسیر خوددرمانی
با توجه به هزینه های گزاف مراجعه به روانشناس و علاوه بر آن، این که نمی توان بیشتر عمر خود را در مطب های روانپزشکی گذراند؛ شاید بهتر باشد هرکسی مسیولیت خرده مشکلاتی که دارد را بر عهده بگیرد.
به گزارش تیکسر، به نقل از تیکسر، آدمی در بهترین حالت صرفاً با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که پنهان هستند و تاثیر تلخی روی زندگی ندارند. از همین رو هیچکس نمی تواند ادعا کند که از سلامت کامل بهره مند است، همچنین هیچ کسی نمی تواند مطمین باشد که در حال حاضر هیچ مشکل روحی روانی ندارد.
بالاخره هرکسی در جایی از زندگی از طرف کسی ناحقی دیده و بخشی از تربیتش ناقص مانده و بعد که به مرور زمان خلا ها بزرگ و بزرگ تر شده اند، طبیعی است که حالا بخش قابل توجهی از نگرانی ها را به خودشان اختصاص دهند.
اگرچه روانشناس در چنین شرایطی وظیفه ایفای نقش دارد، اما با توجه به هزینه های گزاف مراجعه به روانشناس و علاوه بر آن، این که نمی توان بیشتر عمر خود را در مطب های روانپزشکی گذراند؛ شاید بهتر باشد هرکسی مسیولیت خرده مشکلاتی که دارد را بر عهده بگیرد. مشروط بر این که سبب زایش دردسر جدیدی نشود.
اگرچه مراقبه ذهنی از اولین راهکارهای خود درمانی روانی است اما روتین و کلیشه ای به نظر می رسد. بهبود تمرکز نیز از جمله راه حل های ثابتی است که خود یک مشکل بزرگ به شمار می آید و بیشتر شبیه به یک شعار است. از همین رو شاید فهرست زیر از راه حل های کاربردی تر برخوردار باشد.
فهرست کردن:
خوب است که فهرستی از اشتباهات و دفعاتی که آنها را تکرار کردیم داشته باشیم. این تکرار می تواند به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه یادداشت شود تا به نسبت تعداد دفعات تکرار، جبران شود؛ به عبارت دیگر باید هر اشتباه را به نسبت تعدادی که خطا کردیم جبران کنیم.
به عنوان مثال 10 نخ سیگار کشیدن در روز را به روزی 5 نخ کاهش دهیم. همچنین یادداشت کردن اشتباهات می تواند به یادآوری آن برای عدم تکرار کمک کند.
پذیرش:
دومین مرحله در مواجهه با اشتباه، پذیرش خطا است. پذیرش اشتباه به معنای این است که بخاطر شرمساری و خجالت از فطرت انسانی، از پذیرش مشکل و خطایی که مرتکب شدیم اجتناب کنیم. همچنین منظور از پذیرش اشتباه این است که که بدون هیچ قضاوت و سرزنشی نسبت به کسی که هستیم و شخصیتی که داریم بگوییم: «اگرچه من این مشکل رو دارم ولی به این معنا نیست که من آدم به دردنخوری هستم.»
گفتنی است؛ که این مرحله، 50 درصد راه را هموار می کند.
تحلیل:
این مرحله، از آخرین مراحل کاربردی درباره مواجهه با یک اشتباه به شمار می آید. همچنین نوشتن در مورد مشکل بهترین گزینه برای تحلیل به شمار می رود. بدون هیچگونه سانسوری مشکل بررسی می شود.
در این روش باید نحوه وقوع آن را توصیف کرده و به عواملی که باعث آن اشتباه شده پی می بریم..
فهرست کردن، پذیرفتن و تحلیل کردن موجب بررسی آگاهانه مشکلات به منظور جلوگیری از آسیب های جدی تر در زندگی می شود.
پایان خبر تیکسر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سه گام بلند در مسیر خوددرمانی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سه گام بلند در مسیر خوددرمانی"، کلیک کنید.