درگیری قاضی و صاحب مغازه برای جای پارک ماشین منجر به بازداشت صاحب مغازه شد
همینطور که آویزانِ مامور بدرقه کشان کشان راهروی دادسرا را به سمت دفتر بازپرس طی میکرد زیر لب طوری که سایرین بشنوند غُرولندکنان میگفت:فکر کرده چون قاضی هست میتونه زور بگه،براش دارم، منم اندازهی خودم توی این شهر آدم دارم و کاری میکنم که نتونه توی دادگاه سرش و بالا بیاره….
همینکه به اتاق بازپرس رسیدند ساکت شد و چند دقیقه بعد مدیر دفتر بازپرس از روی لیست مراجعین که روی درِ اتاق شعبه چسبیده بود اسامی سه نفر را خواند که از خوششانسی ام نفر سوم نبود و مدیر دفتر پس از چندبار صدا زدن و اطمینان از عدم حضور نفر سوم با نگاهی پرسشگرانه که نفر بعدی کیست رو به مراجعین کرد…امانش ندادم و به اتفاق موکل بلند شدم و گفتم؛نوبت ماست.
وارد اتاق بازپرس که شدم،طرف داشت ماوقع را شرح میداد:
جناب قاضی، بنده در خیابان طالقانی مغازه دارم،قبل از من آباد و اجدادم و حالا هم خودم سالهاست که جلوی مغازهام دوتا تابلو که روی آن نوشته شده،(لطفا پارک نکنید!!حریم مغازه است*) برای نگه داشتن جای پارک میگذارم، آن روز هم قبل از گذاشتن تابلوها خیلی محترمانه به این آقا (با اشاره به شاکی)گفتم اینجا حریم مغازهی من هست، لطفا مزاحم کسب و کار من نشید و رفتم تابلوی دوم را بیارم که دیدم ایشون از ماشینش پیاده شده و تابلو را جابهجا میکنه، منم که دیدم به حرف محترمانهی من کم محلی میکنه، بهش گفتم مگه کور و کری!میگم پارک نکن!!
دیگه بعدش هم که داخل صورتجلسه کلانتری نوشته و عصبی شدم با همون تابلو زدم روی کاپوت ماشینش که ایشون سریع زنگ زد ۱۱۰ نمیدونم چی به ۱۱۰گفت که سه سوته دو تا ماشین مامور جلوی محل کسب من پیاده شدند، همین که کارت شناسایی اش را نشون داد، مامورها انگار قاتل گرفته باشند بدون اینکه سوال و جوابی کنند، من و به زور سوار ماشین کردند و با امروز ۴۸ساعت هست که داخل کلانتری بازداشت هستم!داخل بازداشتگاه فهمیدم ایشون همکار شما هستند و…
نکات قابل توجه:
* مستند به ماده ۲۴ قانون مدنی هیچ کس نمی تواندطرق و شوارع( کوچه و خیابان ها) که بن بست یا مسدود نیست تملک کند. بنابراین ایجاد هرگونه مانع برای استیفاء مردم از این حق جرم و مستحق مجازات است لذا نصب تابلوهایی مانند:پارک ممنوع،تهدید به پنچری در کوچه و خیابان های شهر جرم بوده، متخلف با شکایت شاکی در دادسرا تحت تعقیب قرار می گیرد.
*ادعای صاحب مغازه به اینکه جلوی مغازه ی حریم ملک اوست با تعریفی که در ماده۱۳۶تا۱۳۹قانون مدنی آمده مغایرت دارد ((حریم مقداری از اراضی اطراف ملک و قنات و نهر و امثال آن است که برای کمال انتفاع(استفاده ی بهتر) ار آن ضرورت دارد))
در تکمیل این بحث ماده ۹۲ قانون مدنی مقرر می کند: هر کسی می تواند با رعایت قوانین و نظامات از مباحات استفاده کند و ماده ۲۷قانون مدنی مباحات را شامل اموال و حقوق مالی می داند که مالک خاص نداشته،سایر افراد حق انتفاع از آن را دارند. لذا ایجاد هر گونه مانع مانند سد معبر یا ایجاد مانع برای پارک خودرو ممنوع و در قالب جرم قابل تعقیب است.
* رفتار صاحب مغازه (کوبیدن تابلو آهنی روی کاپوت ماشین شخص مورد نظر ) که سبب تخریب کاپوت ماشینش شده در تعریف جرم تخریب قرار گرفته ،مستند به ماده ۶۷۷قانون مجازات اسلامی مستحق کیفر حبس از شش ماه تا سه سال است
اما بازداشت صاحب مغازه بنا بر ماده ۲۳۷قانون آیین دادرسی کیفری ممکن نبوده مگر اینکه پس از ارائه گزارش به دادستان یا جانشین وی،مقام قضایی ،مستند به ماده۲۴۷تا۲۵۰دستور تحت نظر بودن متهم را مستند به ماده۴۷و۴۸و۴۹و۵۰صادر کرده باشند که البته با توجه به موقعیت متهم لازم بوده مفاد ماده ۲۳۸و۲۱۷و سایر الزامات قانونی تعریف شده در این قانون رعایت میشد.
در ماده۵۷۰تا۵۸۷قانون مجازات اسلامی راجع به تقصیرات مستخدمین دولتی اعم از صاحب منصبان،کارمندان دولت، کارکنان قضایی و..تعیین تکلیف شده است مثلا دستور بازداشت بدون موجب قانونی به استناد ماده۵۷۵سبب محرومیت از سمت قضایی و انفصال از مشاغل دولتی به مدت۵سال میشود یا به موجب ماده۵۸۳ توقیف و بازداشت غیرقانونی مشمول کیفر حبس از یک تا سه سال می شود.
وکیل دادگستری-شیراز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درگیری قاضی و صاحب مغازه برای جای پارک ماشین منجر به بازداشت صاحب مغازه شد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درگیری قاضی و صاحب مغازه برای جای پارک ماشین منجر به بازداشت صاحب مغازه شد"، کلیک کنید.