برطرف شدن نیازهای فن آورانه در ارتباط نظام مند صنعت با دانشگاه
به گزارش تیکسر هیئتی از دانشگاه تهران با هدف آشنایی با مشکلات صنعت فولاد از شهرک صنعتی شمس آباد بازدیدی داشتند در این بازدید امیررضا قیامی آزاد عضو هیئت علمی و سرپرست مرکز فولاد دانشگاه تهران به همراه دکتر هادی مرادی معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه تهران دکتر رضا نادری محمودی معاون پژوهش و فن آوری دانشکدگان فنی دانشگاه تهران مهندس مهیار بابازداه مدیر مقاوم سازی و نگهداری ابنیه تأسیس شهرداری تبریز و شماری از دانشجویان کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه تهران ضمن آشنایی با فرآیند کار در صنعت فولاد تا حدودی در جریان مشکلات روز و فن آورانه صنعت فولاد قرار گرفتند.
هادی مرادی معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه تهران با اعتقاد به این که دانش آموختگان دانشگا ه ها باید در سطوح مختلف صنعت به کار گرفته شوند تا مشکلات صنایع از پایین ترین تا عالی ترین سطح(مشکلات فن آورانه) توسط جامعه دانشگاهی یعنی استاد و دانشجو برطرف شود در ادامه تحقق این امر را مستلزم آشنایی جامعه دانشگاهی با نیازهای مختلف صنایع و آشنایی صنایع با توانمندی ها و قابلیت های جامعه دانشگاهی دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری چنین بازدید ها و نشست های تخصصی به این موضوع کمک می کند.
حل کوتاه مدت مشکلات روزمره با فن آوری هایی چون هوش مصنوعی
وی مسایل دانشگاهی را در دو بخش آینده نگری(طولانی مدت) و کوتاه مدت برشمرد و افزود: مسایلی چون ناترازی انرژی و بهینه سازی صنعت فولاد از جمله مسایل کوتاه مدتی است که بخشی از آن توسط فن آوری هایی چون هوش مصنوعی AI)) قابلیت برطرف شدن دارد که کارآیی صنایع را افزایش و هزینه ها را کاهش می دهد.
این عضو هیئت رئیسه دانشگاه تهران با بیان این که دانشگاه های درجه یک کشور با مسایل روز دنیا آشنا هستند و توانایی حل مشکلات فن آورانه و نوآورانه صنایع را با رویکردهای جدید و سریع دارند در ادامه تأکید کرد که تعامل دو سویه دانشگاه و صنعت و آشنایی دانشجویان با مشکلات این حوزه در قالب کارورزی و فوق برنامه ها الزامیست.
دکتر مرادی با بیان این که دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر با داشتن رشته های مختلف و بین رشته ای توانایی حل بسیاری از مسایل صنعت را دارد افزود: ما تجربه های موفقی در ارتباط صنعت و دانشگاه داشته ایم که نه تنها نیاز آن صنعت بلکه نیاز بقیه صنایع را هم برطرف کرده است.
وی معتقد است صنایع باید نیازهای خود را در قالب چنین برنامه هایی با دانشگاهیان در میان بگذارند و دانشگاهیان هم توانمندی های به روز خود را در حل مسایل و مشکلات صنایع به کار بندند.
انتقاد از مشتری محور بسیاری از تحقیقات دانشگاه تهران
معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه تهران بسیاری از تحقیقات دانشگاه تهران را مشتری محور ندانست و گفت: در ایران صنایع برای حل مشکلات خود به سراغ مجموعه مقالات منتشرشده نمی روند از این رو باید مشکلات صنایع در قالب تیم های تخصصی فن آورانه برطرف شود.
مرادی یادآور شد: تاکنون نظرسنجی از صنایع برای برآورد انتظارات این حوزه از جامعه دانشگاهی در کشور نشده است.
در ادامه رضا نادری محمودی معاون پژوهش و فن آوری دانشکدگان فنی دانشگاه تهران با اعتقاد به این که هنوز راهکار عملی در خصوص تعریف رابطه نظام مند دانشگاه و صنعت نشده است در ادامه خاطرنشان کرد: از این رو تنها راه حل باقی مانده برگزاری چنین رویدادهایی برای آشنایی متقابل صنعت و دانشگاه با مشکلات و توانمندی هاست.
وی با بیان این که دانشجویان باید کارآیی آموخته های خود را در فضای صنعت از نزدیک ببینند گفت: دانشگاهیان شامل اساتید و دانشجویان می توانند با آینده پژوهی و برنامه ریزی میزان سودآوری صنایع را افزایش دهند که این موضوع نیازمند اعتماد صنعت به دانشگاه است.
آمادگی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران با وجود 400 آزمایشگاه مجهز برای حل مشکلات صنایع
این عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه تهران با بیان این که دانشکدگان فنی این دانشگاه با بیش از 400 آزمایشگاه در حوزه های مختلف توانایی حل بسیاری از مشکلات صنایع را دارد گفت: شاید برخی از مشکلات صنایع در قالب پایان نامه ارشد و یا رساله دکترا حل شده باشد اما بی اطلاعی صنایع نتایج آن بی ثمر می ماند.
نادری محمودی بر ضرورت وجود مشوق هایی برای تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه از جمله معافیت مالیاتی تأکید و خاطرنشان کرد: باید ضمن ایجاد اعتماد صنعت به دانشگاه به شیوه های مختلف صنایع را برای بیان مشکلات فن آورانه خود به دانشگاه تشویق کرد.
امیررضا قیامی آزاد عضو هیئت علمی و سرپرست مرکز فولاد دانشگاه تهران هم با بیان این که ارتباط میان دانشگاه و صنعت از مسایل حل شده در جوامع پیشرفته است در ادامه افزود: هم اکنون در کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا تحقیقات مبتنی بر نیازهای صنعت است و تحقیقات در مقطع دکترا بدون اسپانسر صنعتی مفهومی ندارد که این حاکی از وجود ضرورت است.
وی با بیان این که با این روند در کشورهای پیشرفته اساتید باید خود را با شرایط انطباق دهند گفت: با برگزاری چنین برنامه هایی می توان ارتباط دانشگاه و صنعت را ایجاد و تقویت کرد.
تأکید بر وجود دفتر ارتباط با دانشگاه در وزارت صمت
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران از وجود دفتر ارتباط دانشگاه و صنعت در دانشگاه تهران و وزارت علوم تحقیقات و فن آوری خبر داد و گفت: باید متناظر دفتر ارتباط دانشگاه و صنعت در وزارت علوم در وزارت صمت هم دفتر ارتباط صنعت با دانشگاه وجود داشته باشد تا صنایع هم به طور سیستماتیک با دانشگاه ها در ارتباط باشند.
قیامی آزاد به روز شدن صنایع را مرهون آشنایی آن ها با علم روز دنیا از طریق دانشگاه های درجه یک دانست و خاطرنشان کرد: حاکمیت باید با گذاشتن مزایایی در ارتباط صنعت با دانشگاه مشوق صنایع برای حل مشکلات فن آورانه آن ها از طریق جامعه دانشگاهی باشد.
وی ایجاد تقویت و گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت را نیازمند حمایت مسئولان کشوری برشمرد.
در ادامه مهیار بابازاده مدیر مقاوم سازی و نگهداری ابنیه تأسیس شهرداری تبریز با بیان این که ساختمان ها ابنیه و پل ها شامل دو بخش فلزی و بتونی هستند در ادامه 50 درصد سازه ها را فولادی دانست و خاطرنشان کرد که پروژه های کشوری نیازمند مقاوم سازی برای افزایش کیفیت سازه های فولادی و عمر مفید سازه هستند.
وی با تأکید بر این که مقاومت سازه باید به حدی باشد تا قابلیت بهره برداری را داشته باشد ادامه داد: در مواردی به علت کیفیت پایین مصالح از جمله فولاد عمر مفید سازه کوتاه است نیروهای متخصص دانشگاهی بهترین افراد برای حل چنین مشکلاتی هستند.
مهندس بابازاده برگزاری چنین رویدادهایی را عاملی برای ایجاد انگیزه در میان دانشجویان و داشن آموختگان دانشگاهی دانست و خاطرنشان کرد: حتی برای حل مسایل اقتصادی جامعه هم باید از جامعه دانشگاهی کمک گرفت.
آشنایی دانشجو با صنعت بارقه ای از امید در او
محمدعلی مجیدی دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه تهران هم با اشاره به راه اندازی نهضت درون دانشگاهی پیوند دانشگاه با صنعت گفت: وقتی دانشجو از نزدیک با مسایل و مشکلات صنعت آشنا می شود بارقه ای از امید در او ایجاد می شود که با وجود همه تحریم ها محدودیت ها و مشکلات صنعت کشور پا برجاست و دیگر انگیزه ای برای مهاجرت نخواهد داشت.
وی دغدغه نخست دانشجویان برای مهاجرات را مسایل مالی برشمرد و افزود: دانشجو با آشنایی با مراکز صنعتی کشور درمی یابد که هنوز کشور نیازمند متخصصان بومی است.
در این بازدید صنایع هم انتظاراتی از جامعه دانشگاهی داشتند از آن جمله مهندس کریمی مدیر عامل یکی از کارخانجات فولادی شهرک صنعتی شمس آباد که سابقه تولید توربین ها و کمپرسورهای بزرگ صنعتی برای کشور آلمان ساخت باگت های مختلف لودر برای کشور سوئد ساخت 48 دهنه پل بزرگ راه و راه آهن برای کشور ساخت سازه فوقانی برج میلاد و سازنده سازه قوسی مصلی امام خمینی(ره) را در کارنامه خود دارد صنایع را نیازمند حمایت معنوی مسئولان در سطح کلان می داند و می افزاید: ابتدای مجری مصلی امام خمینی(ره) یک شرکت اتریشی بود که سپس به ما واگذار شد این سازه فوق مهندسی با 110 متر دهنه و 90 متر ارتفاع 2 بار به عنوان طرح برتر در کشور معرفی و انتخاب شد.
دعوت صنایع از اساتید دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی برای ارتباط نزدیک با صنعت
وی با خطاب قرار دادن اساتید دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی آن ها به ارتباط نزدیک با صنعت دعوت کرد و گفت: دانشگاه می تواند بازوی توانمندی برای صنعت باشد و صنعت و دانشگاه در کنار هم می توانند پروژه های عظیم فن آورانه را رقم بزنند.
این مدیر صنعتی با بیان این که کشور نیازمند صنعتگران کوشا در کنار دانشگاهیان است در ادامه تصریح کرد: مسئولان صنایع را درک کنند تا به ارتباط نزدیک دانشگاه با صنعت منجر شود.
کریمی با اعتقاد به این که هر مشکل فن آورانه صنعت می تواند موضوعی برای تز دکترای دانشجویان دانشگاه باشد در ادامه بر همکاری مشترک با دا
جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران: نشگاه تهران برای تکمیل یکی ازپروژه های خود تأکید و خاطرنشان کرد: برخی از پروژه های ما با همکاری با دانشگاه های دیگ از جمله علم و صنعت و خواجه نصیر طوسی به اتمام رسید.
داوود ولی عضو هیئت مدیره شهرک صنعتی شمس آباد هم محصولات دکوراسیون حاصل از خرده سنگ های متعدد را بی نظیر و بدون رقیب دانست و در ادامه از راه اندازی دفتر مرکز ارتقاء مهارت های فنی در این شهرک صنعتی خبر داد و گفت: با ارتباط گیری با آموزش و پرورش دانش آموزان با روند ساخت و تولید سنگ های نما و … آشنا می شوند و مهارت های لازم را کسب می کنند.
صنعت در کنار دانشگاه و حمایت مسئولان برطرف کننده نیازهای داخلی کشور
شاهرخ فرهنگ نیا رئیس هیئت مدیره یکی دیگر از کارخانجات شهرک صنعتی شمس آباد با بیان این که کوشیده ایم تا با به روزترین آیین نامه های آمریکا سازه های ایرانی را تعریف کنیم در ادامه خاطرنشان کرد که به جرآت می توان گفت که این کارخانه یک مخزن یک میلیون لیتری تمام پیچ و مهره را برای نخستین بار در دنیا طراحی و ساخته است.
او باور داشت که صنعت در کنار دانشگاه و حمایت مسئولان می تواند نیازهای داخلی کشور را با به روزترین متد برطرف کند.
در بازدید اولیه از این کارخانجات صنعتی شاهد فعالیت شماری از کارگران بودیم و به عبارتی کار با دست انجام می شد اما به نظر می رسد با انقلاب صنعتی چهارم در دنیا و مکانیزه شدن صنایع و ورود موضوع اتوماسیون صنعتی ربات ها نقش نیروهای انسانی را گرفته اند در این انقلاب نیروی انسانی در فرآیند سیستم تولید کاهش می یابد و موجب کاهش خطاهای انسانی و در نهایت افزایش کیفیت تولید را در پی دارد.
بی تردید با اتوماتیزه شدن صنعت فولاد که این کارخانجات نمونه کوچکی از آن بودند به کمک دانشگاه تهران که مجهز به آزمایشگاه و نیروی انسانی آن است این دانشگاه می تواند به خوبی در به روزرسانی صنعت فولاد نقش بسزایی ایفا کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برطرف شدن نیازهای فن آورانه در ارتباط نظام مند صنعت با دانشگاه" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برطرف شدن نیازهای فن آورانه در ارتباط نظام مند صنعت با دانشگاه"، کلیک کنید.