اهمیت و فضیلت عرفه در قرآن و روایات
تیکسر/خراسان رضوی خداوند متعال بندگان خود را به عبادت در روز عرفه فراخوانده و آن ها را در این روز عزیز می بخشد، همچنین در قرآن و احادیث نیز به جایگاه والای روز عرفه اشاره شده است.
نهم ذیحجه روز «عرفه» روز دعا و نیایش برای همه مردم خصوصا افرادی که توفیق تشرف به حج و حضور در صحرای عرفات را پیدا کرده اند. روز و شب عرفه در نزد خدا ارزش والایی دارد و در این روز خداوند تبارک و تعالی بندگانش را به عبادت و طاعت فراخوانده و در این روز بزرگ بندگان را می بخشد و جود و کرم خود را عطا می کند.
مرحوم شیخ عباس قمی در خصوص شب عرفه می گوید «از لیالی متبرکه و شب مناجات با قاضی الحاجات است و توبه در آن مقبول و دعا در آن شب مستجاب است و کسی که آن شب را به عبادت به سر آورد، اجر و پاداش 70 سال عبادت را دارد». او در رابطه با روز عرفه نیز ادامه می دهد «روز عرفه از اعیاد عظیمه و بزرگ است، هر چند به اسم عید نامیده نشده و روزی است که حق تعالی بندگانش را به عبادت و طاعت فراخوانده و سفره های جود و احسان خود را برای آن ها گسترده و شیطان در این روز تحقیر و رانده شده و خشمناک است».
جایگاه عرفه در احادیث و روایات
امام صادق (ع) در خصوص جایگاه والای روز عرفه می فرمایند «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ اِلی قابلٍ اِلاَّ اَنْ یَشْهَدَ عَرَفَهَ؛ کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود تا سال آینده بخشیده نمی شود، مگر اینکه روز عرفه را درک کند».
همچنین پیامبر اکرم(ص) در خصوص بخشش گناهان در روز عرفه می فرماید «آنگاه که در عرفات وقوف کنی، چنانچه گناهانت به تعداد شن های شن زار یا ستارگان آسمان یا قطره های باران باشد، خداوند آن ها را خواهد بخشید». همچنین پیامبر اکرم (ص) در پاسخ به پرسش فردی رهگذر که پرسید چه کسی از اهل عرفات، گناهش از همه بزرگتر است، فرمودند «کسی که عرفات را درک کرده باشد و گمان کند خداوند او را نیامرزیده است».
همچنین امام علی( ع) در خصوص اهمیت روز عرفه می فرمایند «برخی از گناهان جز در عرفات بخشوده نمی شوند».
پیامبر اکرم (ص) در خصوص برآورده شدن حاجات در روز عرفه می فرمایند «هنگامی که مردم در عرفات وقوف می کنند و حاجت های خود را با گریه و زاری درخواست می کنند، خداوند نزد فرشتگان به این مردم افتخار و به فرشتگان خطاب می کند که آیا نمی بینید بندگان من از راه های دور و غبارآلود به سوی من آمده اند و مال شان را در راه من خرج کرده اند و بدن ها را خسته کرده اند؟ به عزت و جلالم سوگند، گناهکاران شان را به نیکوکاران شان می بخشم و آن ها را از گناه پاک می کنم، مانند روزی که از مادر متولد شده اند».
امام محمد باقر(ع) در خصوص روز عرفه می فرمایند «هیچ کس چه نیکوکار و چه بدکار در عرفات وقوف نمی کند، مگر اینکه خداوند دعایش را مستجاب می کند».
امام سجاد(ع) در روز عرفه صدای نیازمندی را شنید که گدایی می کرد. به او فرمودند «وای بر تو، آیا در مثل چنین روزی از غیر خدا درخواست می کنی، درحالی که در این روز برای بچه هایی که در شکم مادران هستند، امید سعادت و خوشبختی می رود».
پیامبر اکرم (ص) در خصوص نجات بندگان از دوزخ در روز عرفه می فرمایند «ما مِن یَومٍ اکثَرَ ان یُعتِقَ اللَّهُ فِیهِ عَبدَاً مِنَ النّارِ مِن یَومِ عَرَفَهَ؛ خداوند در هیچ روزی به اندازه روز عرفه، بندگان را از آتش دوزخ نمی رهاند».
منبع:
آیت الله جوادی آملی، عبدالله، صهبای حج، ص 415.
پایان خبر تیکسر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اهمیت و فضیلت عرفه در قرآن و روایات" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اهمیت و فضیلت عرفه در قرآن و روایات"، کلیک کنید.