آیا خالکوبی سرطان زا است؟
آفتاب نیوز :
کریستل نیلسن، محقق دانشگاه لوند، که سرپرستی این پژوهش را برعهده داشت در بیانیه ای اعلام کرد: «مهم است که بدانیم لنفوم بیماری نادری است و به همین دلیل، این نتایج به دست آمده مربوط به یک گروه از افراد (با ویژگی های مشابه یا وضعیت های مشابه) است و نمی توان آن را مستقیم به همه تعمیم داد. حالا به بررسی بیشتر و تایید این نتایج از طریق پژوهش های دیگر نیاز داریم که چنین تحقیقاتی در جریان است.»
در این تحقیق که در مجله «پزشکی بالینی الکترونیک» (eClinicalMedicine) منتشر شد، 11 هزار و 905 شرکت کننده به پرسش نامه هایی درباره مشخصه های مختلف سبک زندگی پاسخ دادند تا از این طریق مشخص شود که آیا خالکوبی کرده اند یا خیر.
به نظر می رسد که خطرات مرتبط به خالکوبی با انتشار لنفوم بزرگ سلول-بی (large B-cell lymphoma)، که نوعی سرطان قابل درمان با رشد سریع گلبو ل های خونی است و همچنین لنفوم فولیکولی که نوعی سرطان صعب العلاج با رشد آهسته است، به بالاترین سطح می رسد.
نیلسن در این زمینه می گوید: «ما می دانیم که وقتی جوهر خالکوبی زیر پوست تزریق می شود، بدن به آن، همچون عامل خارجی که نباید وجود داشته باشد، واکنش نشان می دهد و از این رو سیستم ایمنی بدن فعال می شود. سپس بخش اعظم این جوهر از پوست دور و به غدد لنفاوی که محل ذخیره آن است، منتقل می شود.»
فرضیه تیم نیلسن این بود که اندازه خالکوبی می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، اما بعدا متوجه شدند که این فرضیه درست نیست.
نیلسن می گوید: «می توان حدس زد که خالکوبی صرف نظر از اندازه اش درجات پایین التهاب در بدن ایجاد می کند که به نوبه خود عامل سرطان است؛ بنابراین اوضاع از آنچه در ابتدا فکر می کردیم، پیچیده تر است.»
او می گوید که این نتایج از اهمیت نظارت بر ترکیبات شیمیایی جوهر خالکوبی خبر می دهد. خالکوبی در سراسر جهان طرفداران زیادی را دارد. در ایالات متحده، تقریبا یک سوم بزرگسالان یک خالکوبی و حدود 22 درصد آمریکایی ها هم بیش از دو خالکوبی دارند.
به گزارش نیویورک پست، سازمان غذا و دارو ایالات متحده جوهر خالکوبی را جزو مواد آرایشی و رنگدانه های موجود در آن را جزو رنگ های مجاز در نظر می گیرد. تیم تحقیقاتی نیلسن ارتباط بین خالکوبی و انواع سرطان و همچنین دیگر بیماری های التهابی را بررسی می کنند.
محققان در پژوهشی که سال گذشته در نشست سالانه انجمن تحقیقات سرطان آمریکا ارایه شد، به ارتباط احتمالی بین سرطان های خون و داشتن چندین خالکوبی بزرگ اشاره کردند. این خطر به ویژه در افرادی که در جوانی خالکوبی کرده بودند، بیشتر بود.
نیلسن می گوید: «مردم می خواهند از طریق خالکوبی ابراز هویت کنند و مهم است که از بی خطر بودن آن مطمین شوند. خوب است که مردم بدانند خالکوبی روی سلامتی شان تاثیر می گذارد و اگر با علایمی مواجه شدند که احتمالا ناشی از خالکوبی است، باید به متخصصان مراجعه کنند.»
منبع: ایتنا
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا خالکوبی سرطان زا است؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا خالکوبی سرطان زا است؟"، کلیک کنید.