ورود بازیگران جدید به صنعت بیمه/ ضرورت حرکت به سمت بیمه فناور

ورود بازیگران جدید به صنعت بیمه/ ضرورت حرکت به سمت بیمه فناور

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی با اشاره به لزوم تحول در صنعت بیمه و الزام در حرکت به سمت بیمه فناور به تشریح اقدامات صورت گرفته و معرفی برخی از بازیگران جدید در صنعت بیمه پرداخت.

علی بنیادی نایینی در گفت وگو با تیکسر، با اشاره به موضوع کمبود حضور بسترهای فناوری و دیجیتال در صنعت بیمه گفت: نکته ای که به شکل اساسی وجود دارد این است که در مقایسه بین نظامات مالی مانند بانک و بورس، این مسیله مطرح بود که به نسبت توسعه فناوری در نهادی مثل بانک، در نهاد بیمه رشد فناوری کمتری وجود دارد و این ذهنیت ایجاد شد که صنعت بیمه در مقابل توسعه فناوری مقاوم است. به بیانی، این یک نگاه بیرونی از جانب کسانی بود که در سیستم فناوری بودند اما در سیستم بیمه حضور و فعالیت، نداشتند.

قوانین صنعت بیمه پیچیده تر و گسترده تر است

وی افزود: در نگاه درونی صنعت بیمه، زمانی که به اکوسیستم بیمه نگاه می شود و گفته می شود که چرا مانند سیستم و نظام بانکی، فناوری، برنامه ها و نرم افزارهای مالی و موارد دیگر در بیمه وجود ندارد، برخی معتقداند که قوانین و مقررات به شدت پیچیده بیمه و گستردگی آن، راه برای حضور اپلیکیشن ها و گسترش فناروی در این صنعت را سد می کند.

وجود چند فاکتوری حالت در صنعت بیمه

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی به تشریح شرایط خاص در صنعت بیمه پرداخت و گفت: در نظام و سیستم بانکی معمولا یک ورودی و یک خروجی معاملات و پرداخت وجود دارد. اما در صنعت بیمه موضوع مقداری پیچیده تر است. این شرایط را چند فاکتوری حالت گفته می شود.

بنیادی نایینی ادامه داد: به بیان دیگر، در این شرایط برای عامل انسانی در تشخیص اینکه چه کسی و به چه میزانی مقصر است، از چه کسی باید خسارت گرفته شود، از طرف شرکت بیمه گر شماره یک باید خسارت داده شود یا شرکت بیمه گر شماره دو مکلف است. بنابراین پیچیدگی قوانین و مقررات، باعث شده که کمتر شاهد ظهور فناوران در صنعت بیمه باشیم.

حضور بازیگران فناور بیمه

وی خاطرنشان کرد: ما در طول دو سال اخیر قصد داشتیم که این دو نگاه را به یکدیگر نزدیک کنیم. در این راستا چند اقدام صورت گرفت. در صنعت بیمه بازیگران مختلفی وجود دارد که شامل شرکت های بیمه ای است که بیمه گر هستند، شرکت های ارزیابی خسارات، کارگزاران، نمایندگان، اکچویران و شرکت های خدمات بیمه ای که بازیگران صنعت بیمه هستند.

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی گفت: در قدم اول گفتیم که می توانیم نحوه بازیگری این صنعت را تحت وب قرار داده تا فناورنه شود. به بیان دیگر، ارزیابی خسارت می تواند داده های 10 ساله اخیر بیمه و تصاویر آنها را (برای مثال تصادف خودرو) به همراه نظرات کارشناسان ارزیابی خسارت را دریافت و با استفاده از هوش مصنوعی یک ارزیابی انجام دهد تا با یک الگوریتم جدید بتوان میزان خسارت وارده به خودرو را با دیدن تصویر آن ارزیابی کرده و بدون نیاز به حضور کارشناس ارزیابی خسارت و اعزام کارشناس بتوانیم فعالیت را در قالب فناوری انجام دهیم. بنابراین تصمیم بر آن شد تا بازیگران را فناور کرده و فرهنگ سازی در این زمینه را آغاز شد.

بنیادی نایینی اظهار کرد: مورد دیگر اینکه تصمیم بر آن شد که یک بازیگر جدید وارد صنعت بیمه شود، که این بازیگر جدید می تواند در حوزه های ارزیابی خسارت، کارگزار و گزینه های دیگر باشد و با ابزاری تحت فناوری جایگزین سایر بازیگران باشد که به آن شرکت فناور بیمه ای نیز گفته می شود. در این راستا، آیین نامه 105 تحت عنوان فعالیت شرکت های فناور بیمه ای تدوین شد تا با ورود بازیگر جدید، البته به شرطی که شرایط لازم را داشته باشد، ریسک را در صنعت مدیریت کنیم.

اشکال جدید بیمه در راه است

وی ضمن اشاره به مزیت های حرکت به سمت بیمه فناور گفت: در قالب شرکت بیمه فناورانه می توان در حوزه های مختلف نیازها را در صنعت بیمه برطرف کرد. برای مثال در بحث بیمه خودرو، شخصی را در نظر بگیرید که یک خودرو مازاد داشته و تنها در موارد مسافرت از آن استفاده می کند، آن شخص می تواند به صورت کیلومتری خودرو خود را بیمه و دیگر لازم نیست برای تمام سال خودرو خود را بیمه کند.

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی ادامه داد: بنابراین شرکت های کوچک فناور بیمه می توانند در این زمینه ظهور و در صنعت بیمه فعالیت کنند که این تحولات می تواند صنعت بیمه را فراگیر، هزینه بیمه را کاهش و نحوه دسترسی مردم به بیمه را بهبود و در صورت خسارت، عملیات پرداخت خسارت را تسریع کند.

بنیادی نایینی اظهار کرد: طبق بررسی های آسیب شناسی که از سوی بیمه مرکزی صورت گرفته، در عملیات بیمه گری از ابتدا طراحی محصول، سپس بازاریابی بر روی محصول است که با توجه به شرایط متقاضیان بیمه باید ارزیابی ریسک صورت بگیرد که مشخص شود میزان ریسک متقاضی چه مقدار است و مشخص شود که حق بیمه و میزان فروش بیمه نامه چه قدر است و در مرحله بعد در صورت تحمل خسارت میزان خسارت برآورد شود و در مرحله پایانی پرداخت خسارت به صورت الکترونیک و برخط انجام شود.

جایگاه فناوران بیمه

وی افزود: حال سوال این است که در این فرایند، فناوران بیمه کجا هستند. در صنعت بیمه، ذهن برخی به سمت کارگزاری های برخط و آنلاین میرفت که مقایسه گر بوده و در مرحله اول یعنی مرحله فروش قرار دارند. اما بیشترین نیاز مردم به شرکت بیمه فناور زمانی است که خسارتی را متحمل شده و قصد دریافت خسارت برخط و آنلاین دارند.

سازماندهی صنعت بیمه و کاهش ناترازی

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی گفت: بر این اساس تلاش شده تا ناترازی که در عملیات بیمه گری از مرحله اول تا بحث پرداخت خسارت وجود دارد و عدم حضور فناوران در همه بخش های صنعت و بازار بیمه، تنظیم و سازماندهی شود. بنابراین آیین نامه 105 تصویب شد و ظهور بازیگران جدید در حوزه بیمه به رسمیت شناخته شد و قرار است که در تیر ماه سال جاری یک رویداد بیمه فناور تحت عنوان ایران اینشورتک 2024 برگزار شود تا فناوران به این حوزه دعوت و در جای جای نیازهای فناورانه صنعت بیمه، طرح های خود را ارایه دهند.

راه اندازی سندباکس بیمه

بنیادی نایینی ادامه داد: برای مثال یک شرکت بیمه ای وجود دارد که یک محصول بیمه ای ارایه و کارهای بیمه ای انجام می دهد، اما با برخی قوانین و آیین نامه های بیمه مغایرت دارد؛ در این شرایط بیمه مرکزی این شرکت های فناور را به محیط آزمون امن (سندباکس) وارد کرده تا طی این مسیر یا رفتار آن شرکت تنظیم شود و یا آیین نامه خاصی برای آن شرکت وضع شود تا بتواند به عنوان زیر مجموعه صنعت بیمه در حوزه بیمه فناور به فعالیت بپردازد.

بیمه فناور در حوزه درمان زمینه ساز توسعه سلامت کشور

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقاء حوزه بیمه فناور در بخش درمان گفت: مطابق هماهنگی هایی که با بیمه گران پایه در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی (وزارت بهداشت) صورت گرفته، مقرر است گام به گام کاغذ حذف شود و همه فرایندهای بیمه ای کاملا الکترونیکی شود. در مرحله اول مقرر شد نسخه های الکترونیک پذیرش شود، در گام بعد فعالیت های پاراکلینیکی انجام شود، در گام بعد از آن نیز فعالیت های آزمایشگاهی، الکترونیک شوند. بنابراین، فرایند الکترونیکی شدن نسخه از سال گذشته آغاز و تقریبا داده ها از سمت بیمه گران پایه به سمت بیمه گران تکمیلی یعنی صنعت بیمه بازرگانی و بیمه مرکزی در جریان است.

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی در پایان خاطرنشان کرد: کم و کاست ها و با تعامل وزارت بهداشت در حال برطرف شدن است. با تداوم این روند می توانیم ارزیابی کنیم که کدام داروها بیشتر تجویز می شوند، چه بیماری هایی در کشور و در چه مناطق جغرافیایی شایع است و بر این اساس می توانیم تحلیل های دقیقی در این زمینه بدست آوریم که در نهایت با اشتراک گذاری آن با نهاد بهداشت و درمان کشور، هم به صنعت بیمه و هم به وزارت بهداشت و سلامت کشور کمک کرد.

پایان خبر تیکسر

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ورود بازیگران جدید به صنعت بیمه/ ضرورت حرکت به سمت بیمه فناور" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ورود بازیگران جدید به صنعت بیمه/ ضرورت حرکت به سمت بیمه فناور"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه