وتوی روسیه به نفع پیونگ یانگ؛ قدرت های بزرگ باید از خفه کردن کره شمالی دست بردارند

وتوی روسیه به نفع پیونگ یانگ؛ قدرت‌های بزرگ باید از خفه کردن کره شمالی دست بردارند

به گزارش تیکسر به نقل از یورونیوز روسیه قطعنامه سالانه تمدید هییت کارشناسان نظارت بر اجرای تحریم های بلندمدت سازمان ملل متحد را علیه کره شمالی به دلیل برنامه های تسلیحات هسته ای و موشک های بالستیک این کشور وتو کرد.

اقدام مسکو که ضربه ای به اجرای مجموعه تحریم های سازمان ملل متحد پس از انجام اولین آزمایش هسته ای پیونگ یانگ در سال 2006 است، نشان دهنده منفعتی است که کیم جونگ اون با نزدیک شدن به ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، در بحبوحه جنگ اوکراین به دست آورده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، گفت: «برای ما واضح است که شورای امنیت سازمان ملل متحد دیگر نمی تواند از الگوهای قدیمی در قبال مشکلات شبه جزیره کره استفاده کند.»

وی گفت که ایالات متحده در حال دامن زدن به تنش های نظامی است، تحریم های بین المللی وضعیت امنیتی را بهبود نبخشیده است و برای مردم کره شمالی پیامدهای شدید انسانی به همراه داشته است.

او گفت که ایالات متحده و متحدانش به روشنی نشان داده اند که علاقه آن ها فراتر از «خفه کردن» جمهوری دموکراتیک خلق کره با تمام ابزارهای موجود نیست و حل و فصل مسالمت آمیز اصلاً در دستور کار قرار ندارد.

وتوی روسیه به عنوان یک نقطه عطف در رژیم تحریم های بین المللی علیه کره شمالی که در سال 1948 با حمایت اتحاد جماهیر شوروی سابق و در زمانی که جمهوری کره از حمایت ایالات متحده برخوردار بود، تشکیل شد، دیده می شود.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، کره شمالی تنها کشوری است که در قرن بیست و یکم آزمایش های هسته ای انجام داده است. این آزمایش ها در سال های 2006، 2009، 2013، دوبار در 2016 و 2017 انجام شده اند.

روسیه می گوید کار این کارشناسان نه عینی و نه بی طرفانه بوده و به ابزاری برای غرب تبدیل شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: «گروه کارشناسان کمیته 1718 شورای امنیت سازمان ملل متحد، تمام معیارهای عینیت و بی طرفی را که باید ویژگی های جدایی ناپذیر ماموریت آن ها باشد، از دست داده است.»

او گفت: «این کارشناسان به ابزاری فرمان بردار برای مخالفان ژیوپولیتیک جمهوری دموکراتیک خلق کره تبدیل شده اند. حفظ آن به این شکل فایده ای ندارد.»

این وتو نشان می دهد که جنگ اوکراین، که عمیق ترین بحران در روابط روسیه با غرب از زمان بحران موشکی کوبا در 1962 را رقم زد، چگونه همکاری قدرت های بزرگ را در سایر مسایل مهم جهانی تضعیف کرده است.

از زمانی که پوتین در سال 2022 دستور حمله تمام عیار به اوکراین را صادر کرد، مسکو تلاش کرده است تا تجدید حیات روابط خود – از جمله روابط نظامی – با پیونگ یانگ را به نمایش بگذارد.

واشنگتن می گوید کره شمالی موشک هایی را در اختیار روسیه قرار داده که علیه اوکراین استفاده می شود، ادعایی که از سوی کرملین و پیونگ یانگ رد شده است.

برای پوتین، که می گوید روسیه در نبردی حیاتی با غرب بر سر اوکراین گرفتار شده است، جلب نظر کیم به او اجازه می دهد تا واشنگتن و متحدان آسیایی اش را آزار دهد و در عین حال، تدارکات قابل توجهی از توپخانه برای جنگ اوکراین به دست آورد.

برای کیم، که تعهد کرده تولید سلاح های هسته ای را برای مقابله با آنچه تحریکات آمریکا می خواند، تسریع کند، روسیه متحدی قدرتمند با ذخایر عظیم از فناوری های پیشرفته موشکی، نظامی، فضایی و هسته ای است.

ماریا زاخارووا گفت روسیه به دنبال راه حلی میانه بود که بر اساس آن تحریم ها طی دوره های زمانی مشخص مورد بازنگری قرار می گرفت، هرچند این پیشنهاد با «خصومت» واشنگتن مواجه شده بود.

وی گفت: «ما از طرف های ذیربط می خواهیم از اقدامات تشدیدکننده خودداری کنند و برای یافتن راه های کاهش تنش و در نظر گرفتن اولویت های امنیتی شناخته شده، رویکرد خود را بازتعریف کنند.»

311311

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وتوی روسیه به نفع پیونگ یانگ؛ قدرت های بزرگ باید از خفه کردن کره شمالی دست بردارند" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وتوی روسیه به نفع پیونگ یانگ؛ قدرت های بزرگ باید از خفه کردن کره شمالی دست بردارند"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه