نابودی سرطان با این پروتیین امکان پذیر است؟
تیکسر/خراسان رضوی بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، سرطان پس از بیماری قلبی، از علل اصلی مرگ ومیر است. در حالی که پیشرفت های پزشکی و تشخیص زودهنگام به کاهش تعداد مرگ ومیر ناشی از سرطان کمک کرده است اما تقریبا یک نفر از هر 10 نفر در مقطعی از زندگی خود به سرطان مبتلا شدند.
به نقل از هلث، احتمالا پیش از خواندن این مطلب از عوامل سبک زندگی که در خطر ابتلا به سرطان نقش دارند آگاه شده اید؛ ترک سیگار برای کاهش خطر نه تنها سرطان ریه بلکه سرطان های گلو، مثانه، معده و روده بزرگ نیز مهم است. تغییرات هورمونی ناشی از افزایش وزن خطر ابتلا به سرطان سینه، تیرویید، مغز و کبد را افزایش می دهد و محافظت از پوست به علاوه 150 دقیقه ورزش هفتگی می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
اما نباید رژیم غذایی را فراموش کنیم. ممکن است غذای مورد علاقه شما دارای یکی از بسیاری از گوشت های فرآوری شده باشد که با سرطان مرتبط است. غذاهای پرچرب، قند بالا و بیش از حد فرآوری شده، سیستم ایمنی بدن شما را به چالش می کشند. در عوض، سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و منابع پروتیینی بدون چربی را برای حفظ سلامت بدنتان مصرف کنید.
یکی از منابع پروتیینی که ممکن است انتظار نداشته باشید مزایای بالقوه ضد سرطانی دارد پروتیین آب پنیر است که در حمایت از سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان نقش دارد.
چرا پروتیین از افراد مبتلا به سرطان حمایت می کند؟
افرادی که قبلا رژیم غذایی خود را با مکمل آب پنیر کامل کردند، می دانند با شروع مصرف پروتیین آب پنیر چه اتفاقی برای بدنشان رخ می دهد. نتایج تحقیقی در سال 2024 که در نشریه Food and Humanity منتشر شد این مورد را بیان کرد که ترکیبات زیست فعال آب پنیر نه تنها به ساخت عضلات و بهبودی پس از تمرین سخت کمک خواهند کرد، بلکه ممکن است با سرطان مقابله کنند.
پروتیین آب پنیر حاوی ترکیبات خاصی است که می تواند با مسدود کردن مسیرهای سلولی خاص درگیر در توسعه سرطان، در روند رشد و گسترش سلول های سرطانی اختلال ایجاد کند. به ویژه، لاکتوفرین موجود در پروتیین آب پنیر ممکن است رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد، سلول های سرطانی را از بین ببرد و از تشکیل سرطان جلوگیری کند. با این حال، بر اساس بررسی سال 2019 در تحقیقات داروشناسی، مطالعات بالینی روی انسان ها خواص ضد سرطانی مستقیم پروتیین آب پنیر را پیدا نکرده اند.
پروتیین آب پنیر همچنین می تواند از درمان های سنتی سرطان مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی با کمک به کاهش عوارض جانبی حمایت کند. مکمل پروتیین آب پنیر می تواند از کاهش وزن مرتبط با سرطان و تحلیل عضلانی، معروف به سندرم کاشکسی سرطان محافظت کند. مقدار بالای آمینو اسید لوسین موجود در پروتیین آب پنیر از رشد ماهیچه ها حمایت می کند و پروتیین آب پنیر بر هورمون IGF-1 که به رشد عضلات کمک می کند، تاثیر می گذارد.
چرا پروتیین از ایمنی حمایت می کند؟
هرچند اگر پروتیین آب پنیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش ندهد، اما می تواند با تقویت سیستم ایمنی از سلامت شما محافظت کند. آب پنیر 20 درصد از پروتیین موجود در شیر را تشکیل می دهد (80 درصد دیگر پروتیین کازیین است) و چون آب پنیر به سرعت هضم می شود، آمینو اسیدها می توانند در بهبود بدن به درستی عمل کنند. آمینو اسیدهای شاخه دار مانند والین، لوسین و ایزولوسین موجود در آب پنیر در ترمیم بافت های بدن شما کلیدی هستند.
پروتیین آب پنیر همچنین دارای سیستیین و متیونین است که دو اسید آمینه هستند که برای ساخت گلوتاتیون بدن شما استفاده می شود. گلوتاتیون با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. با افزایش سن، بدن شما گلوتاتیون را از دست می دهد، بنابراین مصرف مکمل آب پنیر می تواند سیستم ایمنی بدن شما را حفظ کند. ممکن است منطقی به نظر برسد که پروتیین آب پنیر خود را از شیر دریافت کنید، اما باید شیر زیادی بنوشید تا از مزایای مکمل پروتیین آب پنیر بهره مند شوید. علاوه بر این، فرآیند پاستوریزاسیون شیر باعث کاهش اسید آمینه سیستیین ضد سرطان می شود.
پایان خبر تیکسر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نابودی سرطان با این پروتیین امکان پذیر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نابودی سرطان با این پروتیین امکان پذیر است؟"، کلیک کنید.