عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!

حالا دیگر چند سالی می شود که از نیمه بهمن ماه آمادگی برای «ولنتاین» به یکی از دغدغه های جدی برخی از جوانان تبدیل شده است؛ مناسبتی به بهانه یادآوری «عشق» که به نظر می رسد در روند ایرانیزه شدن، دستخوش تغییراتی شده است که نه شباهتی به نوع اجرای آن در سایر کشورها داشته و نه تناسبی با فرهنگ خودمان دارد؛ ترکیبی از خرس، شکلات، گل رز سرخ و … برای اثبات دوست داشتن!

عشق‌فروشی در دنیای خرس‌ها و شکلات‌ها!

به گزارش تیکسر، زمانی که امپراتور روم عواطف و احساسات عاشقانه را مانع بزرگی برای داشتن سپاهیانی قوی و متمرکز می دید و دستور ممنوعیت ازدواج جوانان را صادر می کرد تا آنها بدون هر تعلق خاطری در خدمت سپاه و امپراتوری باشند و از پس این دستور، ماجرایی عاشقانه شکل گرفت، شاید خودش هم هیچ گاه فکر نمی کرد پس از چند قرن، این مناسبت به تنهایی به متر و معیاری برای عشق تبدیل شود !

 اما ماجرا چه بود؟ پس از این دستور امپراتور برای سرکوب عشق بود که کشیشی کاتولیک به نام «سنت والنتین» برخلاف دستور حکومتی، دختران و پسران جوانِ عاشق را مخفیانه به عقد هم درمی آورد و به همین جرم هم محکوم به خیانت و در 14 فوریه سال 269 میلادی اعدام شد. سال ها بعد یکی از اسقف های کلیسای روم، این روز را به عنوان روز بزرگداشت «سنت والنتین» اعلام کرد که به روزی برای ابراز عشق تبدیل شد و به تدریج این روز با نام «روز عشق» جای خود را در کشورهای اروپایی و آمریکایی باز کرد و در نهایت به کشورهای شرقی هم رسید؛ چنانچه طی دو دهه اخیر علی رغم نیت اولیه آن، که تنها بهانه ای برای یادآوری مجدد «عشق» بین عاشق و معشوق حتی با دادن شاخه ای گل است، شاهد پیشرفت چشمگیری در نحوه برگزاری این مراسم در کشور خودمان هستیم.

هنوز دو هفته به ولنتاین مانده بود که فضای اینستاگرام حال و هوای این مناسبت را به خود گرفت، از صفحاتی که تبلیغ فروش بسته های ویژه عشق می کنند تا رستوران ها و کافه هایی که تخفیف خوبی برای برگزاری سورپرایز ولنتاینی در نظر گرفته اند و حتی بلاگرها و اینفلوینسرهایی که عکاسی با تِم این مناسبت را انجام داده اند و تنها کافی است که شما هم در رابطه ای عاشقانه باشید و همه این ها را ببینید تا حس کنید در این گیرودار از همه چیز عقب مانده اید و کاری برای عشق تان نکرده اید. 

سعادتِ عشق با قیمتی مقرون به صرفه

از طریق همین موج شکل گرفته، نگارنده هم متوجه می شود که یکی از قدیمی ترین نقاط پایتخت، در قلب تاریخی تهران، تبدیل به بورس فروش لوازم ولنتاین شده است؛ پله نوروزخان، سرای سعادت. جایی که باید در میان شکلات ها، اسمارتیزها، عروسک های خرس و قلب های پولیشی قرمز، به دنبال سعادتِ عشق با قیمتی مقرون به صرفه بگردیم! 

عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!

دقیقا یک هفته مانده به روز ولنتاین که قرار می شود، گزارشی میدانی از مغازه های عشق فروشی بنویسم. تصمیم گرفته ام تا این بار از مسیر متفاوتی به بازار بزرگ تهران بروم؛ راه را دور می کنم تا از خیابان پامنار به سمت بازار بروم که از شلوغی های چهارراه گلوبندک فرار کنم؛ هرچند مسیری که انتخاب کرده ام، اندکی خلوت تر است اما وقتی به «پله نوروزخان» می رسم تا راه کج کنم و وارد بازار شوم، با موجی از شلوغی به یکباره به داخل بازار هدایت می شوم. اولین مغازه ها پلاستیک فروشی ها هستند، اما هر چه جلوتر می روم فضا متفاوت می شود و رنگ قرمز بیشتر خودنمایی می کند و لحن کسانی هم که با صدای بلند و حتی دادزدن تلاش می کنند، مشتریان را به داخل مغازه ها بکشانند متفاوت می شود! از «بدو بیا اینور بازار، کپسول عشق اُوردیم دونه ای 30 تومان» تا «فداش بشمِ منه، قربونش بشمِ منه» را فریاد می زنند تا یا توجه مشتریان به قیمت پایین کپسول عشق جلب شود و یا با لبخندی از سرِ قربان صدقه ای که یک روز سرد زمستانی غریبه ای نثارشان کرده است برای خرید محصول، دست و دلشان بلرزد که به نظر می رسد تبلیغ دوم کارسازتر است تا جایی که من هم مجاب می شوم پرس وجو برای گزارشم را از همین جا شروع کنم.

عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!

سوال بی جا مانع کسب است!

می خواهم وارد مغازه شوم، اما حجم جمعیت مانع می شود؛ پس باید با صدای بلند از فروشندگانی که به نظر می رسد وقت سر خاراندان ندارند، بخواهم سوالاتم را جواب دهند؛ از پسربچه ای حدودا 12 ساله قیمت یک عروسک را می پرسم که می گوید: «آبجی تکی می خوای یا عمده؟» می پرسم تفاوت قیمت اش چقدر است؟ که می گوید: « تک میُفته دونه ای 90 تومَن، تعداد بخوای می دم دونه ای 80 تومَن». از وضعیت کسب و کار که می پرسم به داخل مغازه اشاره می کند و ادامه می دهد: «آبجی نگاه نکن شلوغه، کاسبی خوب نیست. مردم میان سوال می کنن مثل خود شما، اما خرید نمی کنند و مانع کسب ما هم می شن»

همراه با جمعیت به مسیر ادامه می دهم و این بار وارد پاساژی می شوم که عمده مغازه هایش حتی تا بیرون از مغازه، وسایل ولنتاین از جعبه های فلزی قرمز رنگ برای گذاشتن شاخه گل گرفته تا شکلات ها و شمع های مختلف را چیده اند. اینجا خبری از شلوغی راسته اصلی بازار نیست و به نظر می رسد مشتریان هم هدفمند هستند و از قبل می دانند باید به کدام مغازه بروند.

عروسک؛ جزء جدایی ناپذیر هدیه ولنتاین

اولین چیزی که در این بخش توجهم را جلب می کند، بسته بندی های آماده هدیه ولنتاین است. بسته هایی کاغذی و یا چوبی که با عنوان «پَک ولنتاین» می شناسند و محتوای آنها تقریبا مشابه هستند. یکی از مغازه داران که تعللم را می بیند، خودش سر صحبت را باز می کند؛ «خانم! ما بسته آماده نمی فروشیم اما اگه چشتونو گرفته برم قیمتشو در بیارم ببینم چِقَد می شه.» موافقتم را که اعلام می کنم، می رود داخل مغازه تا قیمت را محاسبه کند و من هم فرصتی برای عکاسی پیدا می کنم. تقریبا 5 دقیقه بعد با یک پَکِ کاغذی که یک عروسک خرگوش، چهار مدل شکلات و چند بسته تکی پاستیل درون اش قرار دارد، بیرون می آید و می گوید: «این برای شما در میاد 600 هزار تومن؛ فقط خود عروسکش 200 هزار تومَن شده.» این بار قیمت یک پَک ولنتاین چوبی را می پرسم؛ بسته ای که به جای عروسک، یک بطری شربت و خرسی شیشه ای پر از  اسمارتیز دارد که می گوید: «این که نمونه اس اما اگه شما بخوای می شه 800 تومَن.»

عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!

مغازه دار بعدی در حال راهنمایی یک مشتری است که به دنبال عروسک «سالیوان» شخصیت اصلی کارتون «کارخانه هیولاها» برای هدیه ولنتاین می گردد. بعد از تمام شدن صحبت هایش از او درباره وضعیت کسب و کار امسالِ ولنتاین می پرسم و می گوید: «الان 6 ساله که اینجا مشغولم و به نظرم با اینکه قیمتا خیلی فرقی نکردن اما مردم هر سال کمتر برای خرید ولنتاین میان؛ حالا شایدَم کار و کاسبی پیجای فروش آنلاین رونق گرفته که خود مردم کمتر میان بازار؛ چون ما خودمون هم پَکایی که می بندیمو تو اینستاگرام برای فروش گذاشتیم. امسال که تا امروز خیلی خبری از مشتری نبود؛ برای همین دیگه تصمیم گرفتیم این روزای آخر که مونده به ولنتاینو بریم سرِ بازار بساط کنیم، اونجوری به چشم می یایم و فروش بهتر می شه.»

از او درباره قیمت پک هایی که خودش آماده می کند، می پرسم و می گوید: «بستگی داره داخل پک چه وسایلی بذاریم؛ اگه عروسک داشته باشه گرون تر می شه، همین الان پک با عروسک سالیوان، بطری شربت و شکلات درمیاد یک میلیون و 400 هزار تومَن که خود عروسک 750 هزار تومَن می شه. پک با خرس معمولی و بطری شربتم داریم که اونم تقریبا 800 هزارتومَن می شه.» 

عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!

خرس هرچه بزرگ تر؛ عشق بیشتر!

با اینکه پاساژها از راسته اصلی بازار خلوت تر هستند اما وسایلی که می فروشند کیفیت بهتر و قیمت بیشتری دارند. یکی از هدایای محبوب ولنتاین در تمام این سال ها عروسک های خرس بوده اند؛ عروسک هایی که انگار هرچه بزرگ تر باشند، اثبات عشق هم راحت تر می شود ! مسیرم را به سمت «پاساژ موثقی»، جایی که بورس فروش انواع خرس های عروسکی است، ادامه می دهم. اینجا نسبتا شلوغ تر از بقیه پاساژها است. خرس هایی از اندازه انگشت یک دست تا به اندازه یک انسان با قامت متوسط به چشم می خورد. باز هم به سراغ فروشنده ای می روم تا از قیمت ها و شرایط فروش از او بپرسم؛ پسر جوانی که او هم از کار و کاسبی امسالِ ولنتاین راضی نیست و می گوید: «اوج فروش ما هر سال همین بهمن بود، اما امسال هنوز از تک فروشی خبری نیست. نشستیم دعا می کنیم که دو _ سه روز مونده به ولنتاین، مردم بیان خرید کنن.» او هم که چند سالی است که در این مغازه کار می کند، ادامه می دهد: «نوع خرید کردن هر سال عوض می شه، پارسال بیشتر دخترا میومدن خرید، اما سال قبلش بیشتر مشتریامون پسرا بودن؛ امسال هم که هنوز خبر خاصی نیست.»

عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!

اینجا خرس هایی از 75 هزار تومان تا حدود 3 میلیون تومان پیدا می شود؛ بستگی دارد بودجه شما اجازه دهد که چقدر بخواهید برای دوست داشتنتان به این شیوه هزینه کنید، اما اگر قرار باشد خرسی به اندازه قد معشوق بخرید، مغازه دار به شما توصیه می کند خرس را از درب انبار تحویل بگیرید تا در مسیر خارج شدن از میان شلوغی های بازار، اذیت نشوید؛ خرس هایی که نهایتا یا به فاصله چند روز از سایت خرید و فروش کالاهای دستِ دوم سر در می آورند و یا بعد از چند سال به دلیل ابعاد بزرگشان باید کنج انباری جا خوش کنند.

عشقِ اقتصادی در بساطِ دست فروشان

در این بین به نظر می رسد کاسبی دستفروشان بهتر است؛ مغازه دار دیگری که جلوی مغازه خود چند جعبه بزرگِ پر از خرس هایی به اندازه کف دست چیده می گوید: «خیلی ها نه وقت دارن بیان تو خود بازار و نه اصلا می خوان هزینه زیادی بکنن، دست فروشا هم میان از ما این خرس ارزون تر کوچیکا رو به تعداد بالا می خرن، می برن بیرون می فروشن، هم سودش خوبه، هم مشتری راضی تره که پول کمتری داده.»

البته هرچند که مغازه دارانِ بازار بزرگ تهران که معمولا قیمت های محصولاتشان نسبت به مغازه های سطح شهر کمتر است، از فروش امسال ولنتاین رضایت زیادی ندارند، اما آنچه که طی چند ساعت بازارگردی مشاهده می شود، حضور تعداد قابل توجهی از زنان برای خرید خرس، شکلات و پاستیل برای این مناسبت است.

در نهایت بعد از چند ساعت حضور در دنیای خرس ها و شکلات ها، اطلاعات لازم برای نوشتن گزارش به دست آمده و کم کم باید با یک سوال بزرگ بازار را ترک کنم؛ دوست داشتن بدون عروسک و شکلات شدنی نیست؟

پایان خبر تیکسر

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عشق فروشی در دنیای خرس ها و شکلات ها!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه